José Colomer Fonts

Berichtdoor Badeend » di maart 16, 2010 5:20 pm

Colomers werk is te bewonderen in De grappigste avonturen #12. Degelijk tekenwerk, meestal lelijk geïnkt maar met nette layouts en leuke uitdrukkingen. Zie Lambiek voor meer over de man.

Met één verhaal uit het boekje is wat aan de hand, DD als schoenlapper (1983). Het zal ongetwijfeld met de bijzondere setting te maken hebben (Duckstad in de middeleeuwen), en met het geweldige handkleurwerk, maar vooral de tekeningen op zich hebben iets over zich.

Ik noem maar wat - haal het album er effe bij: het perfecte Donaldhoofd in panel 1-2, de lollige uitstraling van panel 1-5, de droge kop in panel 1-7, Dagoberts schwung in panel 3-7, de Barksiaanse paardenstal in panel 6-6 en het Barksiaans tafereel in panel 7-3 (inclusief hondfiguren zonder oogwit, omdat ze maar klein in beeld zijn). Is dit wel een Colomer? Heeft hij hier een helpende hand van Ome Carl gehad? Is hier een magische kroontjespen overheen gegaan? Iemand?

In eerste instantie dacht ik ook wat Rosa-koppen te herkennen, maar dan mooi uitgewerkt. Bijvoorbeeld in de panels 1-1, 1-7 en 5-8. Rosa echter begon pas jaren later met tekenen, dus dit zal wel toeval zijn.

Afbeelding
Badeend
Member
 
Berichten: 26
Geregistreerd: di maart 16, 2010 4:46 pm

Keer terug naar Disney medewerkers Buitenland

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron