Dd zen opa!

Re: Dd zen opa!

Berichtdoor Jop Duck » za maart 17, 2018 1:09 pm

Trouwens overgrootvader Donald lijkt op de Donald in De Kanonnen van de Mississippi.
Ik probeer een beetje een beeld te krijgen van het al zo grote Duck-universum.
Jop Duck
De Heerser der Duck's
Member
 
Berichten: 1335
Geregistreerd: ma feb 26, 2018 12:39 pm
Woonplaats: Europa

Re: Dd zen opa!

Berichtdoor Jop Duck » wo maart 21, 2018 7:22 am

Die laatste twee berichten konden beter in topic: viewtopic.php?f=3&t=3652
Ik probeer een beetje een beeld te krijgen van het al zo grote Duck-universum.
Jop Duck
De Heerser der Duck's
Member
 
Berichten: 1335
Geregistreerd: ma feb 26, 2018 12:39 pm
Woonplaats: Europa

Re: Dd zen opa!

Berichtdoor Dagoduck » wo apr 22, 2020 1:29 pm

Dagoduck schreef:Ik heb een theorie over deze opa (of over zijn vader). In het verhaal De held van Duckburg komt een overgrootvader van Donald voor, die ook Donald heet. Hij heeft het verhaal van zijn opa gehoord. Waarschijnlijk hebben zij dus samen in de burgeroorlog gevochten, aangezien de naam onder het portret "Grandpa Duck" is. In het verhaal Held van het westen komt een soortgelijk personage voor. Hij heet Donald-Kid, leeft in 1800 en is trompetter in het 20e regiment in het wilde westen. Donald-Kid kan makkelijk een bijnaam zijn, gewoon kid erachter plakken.
Mijn theorie:
Donald-Kid zat als jong gastje bij het leger als trompetter. Hij trouwt met Katharina, de dochter van Generaal Watjes. Hij gaat op een gegeven moment uit het leger, en gaat de paarden verzorgen bij zijn oom Dagobert. Zijn oom stuurt hem (door middel van een geweer) weer het leger in, hij ondertekent een formulier om zich aan te melden, waar in staat dat hij wagenmenner wordt. Omdat hij dat ondertekend heeft kan hij geen beroep doen op zijn officiersrang.

Een knelpunt: Overgrootvader Duck moet tijdens de oorlog dan al minstens 70 zijn.

Een update van deze theorie.
De "Grandpa Duck" van het portret is misschien dezelfde als overgrootvader Donald. Het 'grandpa' kan namelijk ook door iemand als Donald onder het portret zijn gezet. Als Willie het in het verhaal Held van het westen over 1800 heeft bedoelt hij misschien '18 zoveel'. Als dit zo is kan het verhaal zich op elk moment in de 19e eeuw afspelen.

Nederlandse wikipedia schreef:Wanneer deze begon is afhankelijk van de definitie. Zo was er al een opmars van kolonisten die in de 17e eeuw vanuit de Dertien koloniën aan de oostkust naar het westen trokken. Hierbij vonden al slagen met de Indianen plaats. Een andere definitie gaat uit van de periode na de Amerikaanse Burgeroorlog toen de opmars naar het westen pas echt op gang kwam.

Het verhaal speelt zich af tijdens het Wilde Westen. Zoals we hierboven zien is het jaar waarin die periode begint een discussiepunt, maar het Wilde Westen zoals we dat meestal in films en boeken zien is het Westen van na de burgeroorlog. Ook "Held van het westen" lijkt zich in deze periode af te spelen.

En dan nog iets: De kleding van de Dagobert uit het verhaal De kanonnen van de Mississippi lijkt verdacht veel op de kleding van de Dagobert uit De held van Duckburg, en ze hebben ook allebei een neef die Donald heet. Deze twee personen zouden best dezelfde Dagobert, en dus ook dezelfde Donald kunnen zijn.

Dagobert in 'De held van Duckburg':
Afbeelding

Dagobert in 'De Kanonnen van de Mississippi':
Afbeelding

Het volledige verhaal wordt dan:
Donald werkte eerst als stuurman op de radarboot van zijn oom Dagobert op de Mississippi. In 1861 trekken ze naar het noorden. Dagobert start een boerderij en Donald gaat daar als knecht werken. Als de zuidelijken Duckburg aanvallen meldt Dagobert Donald aan als voerman voor de bevoorradingstransporten. Bij dit baantje blaast Donald op een gegeven moment Fort Duck op, een van de zuidelijke verdedigingswerken bij Duckburg, en krijgt daarvoor de 'Ster van verdienste'. Na de burgeroorlog wordt hij trompetter van het 20e regiment, in het westen. Hij weet een vredesverdrag te bewerkstelligen tussen het indianenopperhoofd Grijze Wolf en het Amerikaanse leger. Als dank wordt hij tot officier bevorderd en krijgt hij toestemming te trouwen met Katharine, de dochter van generaal Watjes.

Een verhaal wat me nog een keer interessant lijkt om te bekijken is Gejaagd door de wind, een verhaal dat zich ook tijdens de burgeroorlog afspeelt. Ik heb het verhaal zelf niet in mijn bezit, maar misschien vinden we daarin meer informatie over overgrootvader Donald.
Liefhebber van geschiedenis en eendenzaken.
Avatar gebruiker
Dagoduck
Geschiedenisfreak
Member
 
Berichten: 630
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:34 pm
Woonplaats: Duckstad, Cornelis Prulstraat 6

Vorige

Keer terug naar Personages en stambomen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron