1 en 2 maart 2008 Stripboekenbeurs Rijswijk

Berichtdoor Daniel73 » vr dec 14, 2007 1:06 am

Ontvangen per e-mail op 8 december 2007:

Nieuwsbrief Stripboekenbeurs Rijswijk 1 & 2 maart 2008
Nog 3 maanden en dan is het weer zo ver. Dan wordt de jaarlijkse Stripboekenbeurs in het weekend van 1 en 2 maart 2008 in de Evenementenhal in Rijswijk georganiseerd. De beurs is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste beurzen van de Benelux op het gebied van strips!
Ook deze editie hebben we weer een leuk programma en tal van intressante tekenaars uit diverse landen, maar daarover meer in de komende nieuwsbrief.
Wilt u alvast meer informatie over de Stripboekenbeurs, kijk dan op www.stripbeurs.com.

NK Striptekenen voor de Jeugd

Tijdens de Stripboekenbeurs zal ook nu weer de finale plaatsvinden van het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd. Kinderen van 9 t/m 17 jaar kunnen zich kwalificeren voor een finaleplaats, door middel van het insturen van een zelfgemaakte strip. De vijf beste inzendingen per leeftijdscategorie mogen in de finale nog eenmaal hun kunsten vertonen. Meer info: www.nkstriptekenen.nl

Rijswijk Strip Publieksprijs 2008

De Rijswijk Strip Publieksprijs wordt ieder jaar uitgereikt op de Stripboekenbeurs aan een persoon of een organisatie die in het voorbije jaar verantwoordelijk was voor het meest opvallende stripnieuws of de meest opvallende prestatie op stripgebied.

De afgelopen maanden kon er via onze website iemand worden genomineerd voor de Publieksprijs. De vijf met de meeste nominaties dingen mee naar de Rijswijk Strip Publieksprijs 2008.

Bezoekers van onze website kunnen tot en met 21 februari 2008 hun stem uitbrengen op een van de genomineerden en zo bepalen wie de prijs op de Stripboekenbeurs in Rijswijk in ontvangst mag nemen.

De prijsuitreiking zal op zaterdag 1 maart 2008 rond 12.00 uur plaatsvinden.

De Rijswijk Strip Publieksprijs wordt gesponsord door R.E.Mind Creations uit Lelystad. De prijs bestaat uit een wit metaal beeldje ontworpen door Studio R.E.Mind Creations

De volgende personen en organisaties zijn genomineerd:

1- Marc Verhaegen: Michiel de Ruyter: een toepasselijk verhaal in het Michiel de Ruyterjaar. Behalve amusement (met spanning en humor) geeft dit verhaal ook kennis over onze zeeheld en over het vaak harde leven in die tijd. Een stukje geschiedenis dat niet gemist mag worden.

2- Eddy Paape: geboren in 1920, stond samen met Franquin, Wille, Jije en Morris aan de basis van het succes van het weekblad Robbedoes. Hij werd bij het publiek bekend met strips zoals Jan Kordaat, Oom Wim, Flip Flink en later Luc Ori‘nt. Inmiddels is de heer Paape 87 jaar en nog steeds actief in de stripwereld. Hij signeert op vele stripbeurzen, er verschijnt nog regelmatig werk van hem en staat de fans altijd vriendelijk te woord. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze icoon van het stripverhaal de Strip Publieksprijs verdient!

3- Romano molenaar en jorg de vos: voor het opnieuw vormgeven en inkleuren van het nieuwste Storm album. In aanloop van het verschijnen van het nieuwe Storm album bezoeken zij erg veel stripbeurzen om mensen enthousiast te maken voor de nieuwe generatie van de Storm albums. Dit lukt hun erg goed, voornamelijk omdat ze erg veel talent hebben en niet te beroerd zijn zich onder de fans te mengen.

4- Henk Kuijpers: omdat hij er al meer dan twintig jaar in slaagt met Franka een zich nog steeds ontwikkelende strip van hoog niveau te maken. De vooronderzoeken die Henk doet voordat hij aan een nieuwe avontuur van Franka begint, vertaalt zich in zijn tekeningen. Deze zijn zo gedetailleerd, dat ze een kunstwerk op zich zijn. Bij het bekijken/lezen van de strip ontdekt men steeds nieuwe details. Daarom blijft de strip ook interessant en gaat niet vervelen.

5- Uitgeverij Silvester: In de afgelopen jaren heeft uitgever Silvio van der Loo een aantal sterke series ingekocht. Deze worden veelal in een mooie hardcover uitvoering uitgebracht, al dan niet met een luxe box wat ieders verzameling een mooi aanzien geeft. Op signeersessies tijdens beurzen en in zijn winkel is er ook meestal een tekenaar van die series aanwezig om er een mooie tekening in te zetten. We hopen dan ook van harte dat hij deze lijn de komende jaren doortrekt.

U kunt vanaf nu uw stem uitbrengen via info@stripbeurs.com.

Het wordt weer een onvergetelijk weekend, zaterdag 1 en zondag 2 maart 2008. Tot dan!

Stripboekenbeurs Rijswijk
Zaterdag 1 en zondag 2 maart 2008
Evenementenhal Rijswijk
Van 10.00 tot 17.00 uur
Meer informatie: www.stripbeurs.com
Daniel73
Member
 
Berichten: 905
Geregistreerd: zo dec 31, 2006 12:26 am
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Daniel73 » wo feb 06, 2008 2:15 am

Ontvangen per e-mail op 21 januari 2008:

Stripboekenbeurs Rijswijk Zaterdag 1 en zondag 2 maart 2008

In het weekend van 1 en 2 maart 2008 wordt er in de Evenementenhal in Rijswijk de jaarlijkse Stripboekenbeurs georganiseerd. De beurs is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste beurzen van de Benelux op het gebied van strips! Voor meer informatie over de Stripboekenbeurs: www.stripbeurs.com

Ook voor deze editie zullen weer vele tekenaars uit binnen- en buitenland naar Rijswijk afreizen. Enkele namen die al toegezegd hebben om te komen signeren zijn Hub (Okko), Martin Lodewijk (Agent 327), Jerome Lereculey (Arthur), Luc Morjaeu (Suske & Wiske), John McCrea (Batman), Romano Molenaar en Jorg de Vos (Storm), Billy Tucci (Shi), Aloys Oosterwijk (Cor Morelli), Mauro Padovani (Snuff Night), Robert van der Kroft (Claire), Minck Oosterveer (Nicky Saxx), Barry Kitson (The Order), Fred Salsedo (Ratafia), Kim Duchateau (Esther verkest) Momo (Roodhaar) Ersel (Claymore) Berck (Lowietje) en vele anderen.
Kijk voor een compleet overzicht en aanvullingen op www.stripbeurs.com!

Maar er is nog veel meer te beleven. De Stripboekenbeurs bevat ruim 600 meter stands vol strips, comics en stripcuriosa. Onder de deelnemers zijn stripwinkels, uitgeverijen, fanclubs, magazines en ook veel particulieren. Er zal ongetwijfeld voor elk wat wils te vinden zijn.

Ook dit jaar krijgen de eerste 500 bezoekers op zaterdag en zondag een gratis striptas uitgereikt.

Beide dagen zal er een grote veiling worden gehouden met luxe uitgaven, beelden, zeefdrukken, enz. Op zondag is er een speciale editie; er worden dan alleen maar complete series geveild. De veiling wordt gepresenteerd door Joost Dierckx en vindt plaats op het podium in het midden van de zaal.
Kijk binnenkort voor de volledige veilinglijst op www.stripbeurs.com.

U kunt nog uw stem uitbrengen op een van de genomineerden voor de Rijswijk Publieksprijs t/m 21 februari 2008 en zo mee bepalen wie de prijs op de Stripboekenbeurs in ontvangst mag nemen. Op zaterdag 1 maart zal rond 12.00 uur bekend worden gemaakt wie de Publieksprijs 2008 zal ontvangen.
Kijk voor de genomineerden op onze website: www.stripbeurs.com.

Op zondag 2 maart zal het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd plaatsvinden. Gerard Leever zal wederom juryvoorzitter zijn en mede gaan uitmaken wie er de beste jonge striptekenaar van Nederland wordt in zijn of haar leeftijdscategorie. Meer info kun je vinden op www.nkstriptekenen.nl.

Beide dagen zijn er een aantal exposities te zien in de zaal, maar daarover later meer.

In Rijswijk worden een aantal luxe of speciale uitgaven of speciale zeefdrukken gepresenteerd. Hieronder staat een klein voorproefje van wat er allemaal zal verschijnen:
- In samenwerking met uitgeverij Silvester zal de Stripboekenbeurs Rijswijk een luxe album uitgeven van Hub "Okko deel 4 - De cyclus van de aarde 2".
- In samenwerking met Stribbel Strips zal de Stripboekenbeurs Rijswijk een luxe album uitgeven van Suske & Wiske "De venijnige vanger".
- Uitgever Don Lawrence Collection zal een collectors edition uitbrengen van het laatste Storm album "De navel van de Dubbele God"
- Uitgeverij Ammar Lithografie brengt nieuwe zeefdrukken uit van Minck Oosterveer en Jan Bosschaert
- Stripwinkel Buddy's brengt 3 luxe uitgaven van de Reizen van Alex uit
- Uitgeverij Arcadia brengt een speciaal album uit van Lowietje van tekenaar Berck

Van de meeste uitgaven die hierboven gepresenteerd worden, zijn de tekenaars aanwezig. Er worden ook nog heel wat nieuwe reguliere albums uitgegeven, maar daarvoor -evenals meer informatie over de luxe albums- verwijzen we je graag door naar onze site: www.stripbeurs.com.

David Verheijenen zal op beide dagen een workshop manga tekenen geven. David is begonnen aan een studie als docent beeldende kunst en wil graag les geven aan kinderen en die ondersteunen met tekenen.

Via een beamer zal er op een groot scherm in de zaal aandacht besteed worden aan animatie. De filmpjes zijn veelal korte animatie stukjes die door diverse mensen ter beschikking gesteld zijn. Maar ook wat bekender werk zal te zien zijn, o.a. van Aloys Oosterwijk en Storm. Tussendoor is er een terugblik van de beurs van 2007 in fotovorm te zien. Ook previews van stripgerelateerde films komen aan bod. Kortom een leuk en gevarieerd programma op het doek!

Tevens zijn er stands te vinden van diverse winkels en handelaren die merchandise op filmgebied verkopen. Ook de Nederlandse Star Trek vereniging The Flying Dutch zal aanwezig zijn.

Het wordt weer een onvergetelijk weekend, zaterdag 1 en zondag 2 maart 2008. Tot dan!

Stripboekenbeurs Rijswijk
Zaterdag 1 en zondag 2 maart 2008
Evenementenhal Rijswijk
Van 10.00 tot 17.00 uur
Meer informatie: www.stripbeurs.com
Daniel73
Member
 
Berichten: 905
Geregistreerd: zo dec 31, 2006 12:26 am
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Donald Duck » vr feb 08, 2008 2:01 pm

Is hier veel aan Duckmateriaal te vinden? En dan denk ik natuurlijk ook aan zeldzamere uitgaven zoals bijv. de kwartaalbundeling, zeldzame miniboekjes, etec,etc?
Donald Duck
Member
 
Berichten: 954
Geregistreerd: do jan 11, 2007 11:36 am

Berichtdoor Donald Duck » vr feb 15, 2008 5:07 pm

Geen reacties?
Donald Duck
Member
 
Berichten: 954
Geregistreerd: do jan 11, 2007 11:36 am

Berichtdoor Donald Duck » zo maart 02, 2008 11:25 pm

Ben gister geweest. Zeldzame uitgaves van Donald Duck waren er niet veel te vinden. Qua zeldzaam materiaal heb ik alleen de zwarte hardcover van Donald Duck als eierzoeker kunnen vinden.
Donald Duck
Member
 
Berichten: 954
Geregistreerd: do jan 11, 2007 11:36 am

Berichtdoor Daniel73 » vr maart 21, 2008 6:39 pm

Informatie van Stripbeurs.com. Ontvangen per e-mail op 12 maart 2008:
Stripboekenbeurs Rijswijk

De Stripboekenbeurs in Rijswijk dit jaar, was de drukst bezochte editie ooit. Gecombineerd met de Gothic & Fantasy beurs en de platen & cd-beurs, trok het evenement ongeveer 12.000 bezoekers. Waarvan er meer dan 5000 bezoekers naar schatting de stripboekenbeurs bezocht hebben. Wij bedanken dan ook iedereen van harte die hieraan hebben bijgedragen.

De meeste mensen weten het al, de hal waar de stripboekenbeurs plaats vond gaat sluiten maar we zijn al druk in onderhandeling met een aantal nieuwe locatie's. Wij hopen u voor 1 mei te kunnen vertellen waar onze beurs volgend jaar plaats gaat vinden.

Voor een foto impressie van de Stripboekenbeurs in Rijswijk 2008 kan je alvast een kijkje nemen op de site van Jakari Productions www.jakari.be (c) Jakari Productions

Eddy Paape wint Rijswijk Strip Publieksprijs 2008
Stripteken-icoon Eddy Paape heeft zaterdag 1 maart, tijdens de Stripboekenbeurs in Rijswijk, de Rijswijk Strip Publieksprijs 2008 gewonnen. De afgelopen maanden konden stripliefhebbers stemmen op één van de vijf genomineerden. Van de honderden uitgebrachte stemmen gingen de meeste naar Eddy Paape. Uit handen van de winnaar van vorig jaar, Martin Lodewijk, ontving hij het metalen beeldje.

Paape werd geboren in 1920 en stond samen met Franquin, Will, Jijé en Morris aan de basis van het succes van het weekblad Robbedoes. Hij werd bij het publiek bekend met strips als Jan Kordaat, Oom Wim, Flip Flink en later Luc Oriënt. Inmiddels is Eddy Paape 87 jaar en nog steeds actief in de stripwereld.

NK Striptekenen voor de Jeugd
In een spannende finale op zondag 2 maart 2008, tijdens de Stripboekenbeurs in Rijswijk, werden Koen Ubels (11) uit Ede, Femke Schaars (12) uit Baarn en Ming Ong (15) uit Tilburg door de vakjury verkozen tot de beste jonge striptekenaars van Nederland! Koen Ubels werd voor het tweede jaar op rij winnaar in de jongste categorie. Voor het jury raport verwijs ik u naar onze site www.nkstriptekenen.nl

Evenementen 2008
30 maart 2008 Strips met een Hart - www.stripsmeteenhart.org
Vorig jaar haalde het festival het mooie bedrag van euro 15.800 op voor het goede doel Make-a-Wish. De opbrengsten van Editie 2008 gaan naar Oudervereniging van nierpatiëntjes.

13 april Fameuze fanclubdag - www.fameuzefanclub.nl
19 en 20 april 2008 Stripbeurs Arnhem - www.stripbeursarnhem.nl
26 april Dag van de Jeugdhelden - www.jeugdhelden.nl
1 mei 2008 Kruibeke - www.mercatorstripbeurs.be
4 mei 2008 Strips op de markt Gouda - www.stripsopdemarkt.nl
4 mei 2008 Strip, Platen, Cd, Dvd Beurs Aarschot
18 Mei 2008 Stripfestival Knokke-Heist - www.stripfestivalknokkeheist.be
6, 7 en 8 juni 2008 Stripdagen Haarlem - www.stripdagenhaarlem.nl
15 juni 2008 Stripbeurs kalmthout
11 juli tot 3 augustus 2008 Stripfestival Middelkerke www.stripbdmiddelkerke.be
16 augustus 2008 Het Kamper Stripspektakel - www.kamper-stripspektakel.nl
30 en 31 augustus 2008 23e Brabants Stripspektakel Valkenswaard - www.stripspektakel.nl
27 en 28 september 2008 De stripdagen Houten - www.stripdagen.nl
Daniel73
Member
 
Berichten: 905
Geregistreerd: zo dec 31, 2006 12:26 am
Woonplaats: Nederland


Keer terug naar Beurzen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron