DD 2017-47

DD 2017-47

Berichtdoor Ridder ter Geit » do nov 16, 2017 7:31 pm

Ridder ter Geit
Member
 
Berichten: 3821
Geregistreerd: ma jan 01, 2007 2:47 am

Re: DD 2017-47

Berichtdoor Dagoduck » vr nov 17, 2017 11:07 pm

Het brievenbusstripje is leuk en de achterkant ook.
Liefhebber van geschiedenis en eendenzaken.
Avatar gebruiker
Dagoduck
Romeinenkenner
Member
 
Berichten: 600
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:34 pm
Woonplaats: Duckstad, Cornelis Prulstraat 6

Re: DD 2017-47

Berichtdoor Redmess » za nov 18, 2017 2:25 am

Mooie cover deze week.

De brievenbusgrap is ook goed. Magica vliegt weer normaal op een bezem deze week.

Donald Duck - Misverstand aan de waterkant
Dagobert ziet een zakenkans in het bouwen van een nieuw zwembad binnen de tijd dat een ander zwembad gebouwd kan worden. Dat is natuurlijk een goede manier om voor een oververzadigde markt en dalende inkomsten te zorgen.

Waarom probeert dit blad me voortdurend van mijn strips weg te lokken om de website te bezoeken? Als die Duckstadkrant zo leuk is, zet hem dan in het blad. Die van deze week staat er nog niet eens op, terwijl het nummer wel al in de bus ligt. En de dingen die ik er tot nu toe op heb zien staan zijn nou niet echt bijster interessant te noemen. Het is vooral een gemakzuchtige manier om webverkeer te genereren. Wat meer energie in de strips, en wat minder in die website lijkt me veel productiever, en leuker voor de lezers.

Dagobert moet ook een stuk land bij de rivier kopen voor water voor zijn nieuwe zwembad. Kan hij dit niet gewoon bij de gemeente aanvragen? Deze strip probeert de lezer wijs te maken dat zwembaden elk hun eigen stukje rivier aankopen voor hun water! En vullen de Duckstadse zwembaden hun baden dan met ongefilterd rivierwater? Of moeten ze ook hun eigen waterzuiveringsinstallatie bouwen? Nee, natuurlijk niet. Dat water halen ze waar alle andere bedrijven ook hun water halen, en dat is natuurlijk uit de gemeentelijke waterleiding.

Dagobert stuurt Donald zomaar een heel pak geld om dat stuk land bij de rivier te gaan kopen! Niet erg veilig! En wat verwacht hij dat Donald ermee doet? Dat hij het gemeentehuis binnenwandelt en doodleuk vraagt om een stukje rivier aan te schaffen?

Een deel van de brief bij het geld wordt nat en onleesbaar, en Donald denkt dat hij het bedrijf op het stuk land moet opknappen. Donald speelt het nog klaar ook, maar de fabriek is natuurlijk nog van de oorspronkelijke eigenaar. Je zou denken dat Dagobert of die eigenaar in de tussentijd wel wat zou hebben opgemerkt.

Er zit hier een grote logicafout in het verhaal. Dagobert geeft aan het begin aan dat hij al een stuk land bezit waar hij het waterpark wil bouwen. Vervolgens zegt een neefje dat hij nog een stuk land bij de rivier heeft voor het water. Naast dat dit nogal overbodig lijkt, waar is dat andere stuk land dan gebleven?

Een ander probleem is de tijdschaal. Het verhaal lijkt te suggereren dat dit allemaal in een dag gebeurt, anders hadden de neefjes het misverstand wel kunnen oplossen wanneer Donald thuiskomt. Maar er gebeurt veel te veel werk voor een dag.

Best een leuk verhaal.

Oma Duck - Nieuwerwets gezwets:
Oma wantrouwt de moderniteit weer eens, en wil geen moderne pesticide kopen omdat die alle kevers verdelgt, in plaats van alleen de slechte.

De neefjes zoeken op internet een nieuw recept voor pesticide op. DAN mag internet blijkbaar ineens wel! Overigens wel een mooie oxymoron, een natuurvriendelijke keververdelger...

De kassier in de winkel gaapt de neefjes aan alsof ze extra hoofden hebben gegroeid. Zo'n vreemde bestelling was het nu ook weer niet!

Het middeltje trekt konijnen aan omdat het wortelsap bevat. Blijkbaar hebben die konijnen geen probleem met azijn, mosterd en groene zeep door hun wortelsap... En hoezo, natuurvriendelijk? Met zeep? Dacht het niet.

Mickey Mouse - De mijn van oom Marinus:
Waarom is het overigens Mickey Mouse en niet Mickey Muis?

Mickey en Minnie gaan bij oom Marinus langs, die een goudmijn zonder goud heeft. Mickey kijkt wel heel sip wanneer hij opmerkt dat Marinus tien jaar geleden de goudader ook al kon ruiken!

Mickey vindt de man die Marinus' mijn wil kopen een slijmjurk, maar ik vermoed dat dit ook enigszins tegen Minnie gericht is, die zoals gebruikelijk iets te graag dergelijke complimentjes ontvangt! Grapjes daargelaten, Mickey is hier wel erg achterdochtig, we zien eigenlijk geen enkele reden tot achterdocht, het lijkt vooral jaloezie vanwege Minnie te zijn. Overigens hebben we het hier over shirtloze Mickey, dus de nukkige, jaloerse kant die hij hier laat zien komt daar vandaan, vermoed ik.

Gladjes is in werkelijkheid op zoek naar fossielen, geen goud. En Marinus vindt er zoveel, dat hij een heel museum bij elkaar heeft gesprokkeld in een zijgang! Hoe wereldvreemd is die Marinus overigens dat hij niet herkent wat een fossiel is? Het personage past eigenlijk beter in de negentiende eeuw dan in de eenentwintigste.

Ook wel een leuk verhaal, met een goede twist aan het einde.

Donald Duck:
Donald controleert verpakkingen in een fabriek. De verpakkingen worden door drie camera's gefilmd, en dit komt dan op een monitor nog geen meter ervandaan te staan. Kan Donald dat niet direct op de lopende band zien? En kan dat niet worden geautomatiseerd? Het verhaal probeert een ouderwets saai lopende-band baantje te creeeren, maar dat wordt met de tijd toch moeizamer vol te houden. De moderne techniek die erbij zit richt eigenlijk vooral de aandacht op hoe overbodig Donald hier is.

Donald wordt vervangen door een robot, die hetzelfde werk achter de monitor doet! Deze strip is mij voor!

Donald wordt pizzabezorger, maar al snel wordt hij vervangen door een drone, die hij vanachter een beeldscherm moet besturen. Erg goed gevonden! Een mooi voorbeeld van hoe je een goed tweepagina-verhaal maakt.

Broer Konijn:
Vittorio overtuigd Meneer Beer om al zijn wortels weg te geven en iets te verbouwen dat Broer Konijn niet wil stelen. Dat is best een goed plan, maar de zaden (waarvan geen van beiden weten wat het is) zijn voor aardbeien, die IEDEREEN wil hebben.

Er zijn twee problemen met dit verhaal: de andere bewoners houden net zo goed van wortels als Broer Konijn (ze komen er immers ook gratis wortels halen!), en Meneer Beer doet geen enkele poging om de bewoners te stoppen aardbeien te eten. Bovendien zou je denken dat de meeste andere dieren niet zulke brutale dieven zijn.

Donald Duck:
Een leuke onepager over Donald en de neefjes die een loskomend rotsblok filmen dat van de helling rolt, om dat als natuurgeweldfilmpje op YouTube te zetten. Natuurlijk ketst de steen af en verpletterd Donald's auto, maar ze hebben tenminste wel een mooi filmpje... :D

De Zware Jongens - Een gouden samenwerking:
Het vervolg van het verhaal van vorige week.

De Zware Jongens vluchten in een "supersonische heli", maar het ding lijkt meer op een VTOL, en gedraagt zich ook zo. Het schiet recht de ruimte in, en vliegt als een soort spaceshuttle naar Italie. Zeker weer iets van Willie...

Het lukt Magica het dubbeltje om te smelten en ze verandert de Zware Jongens in gouden standbeelden! Of toch niet, want het ding werkt blijkbaar niet. Dagobert wist vanaf het begin van het plan af, verwisselde het dubbeltje, en verstopte zich in het vliegtuig (GEEN heli!) om de Zware Jongens te zien afgaan bij hun confrontatie met Magica. Waarom zag Magica niet dat het dubbeltje nep was? Die truuc is nu al zo vaak gebruikt. En ze laten Dagobert ook gewoon wegkomen nadat deze zijn verhaal heeft gehouden.

Het is geen gek einde, en geen gek verhaal, maar voor een twee-deler had er wel wat meer mee gekund. Het tweede deel voelt zo een beetje kort aan, want er gebeurt feitelijk niet veel in. Maar het is toch al een hele verbetering in vergelijking met het gemiddelde verhaal deze dagen.

Dat zoeken we op:
Vragen van lezers, leuk.

Achterkantje:
Donald kan als eend al zwemmen (waarom zit hij dan op zwemles?), en klaagt over vieze badhokjes, dus mag hij ze schoonmaken. Mooie zwemleraar! Hij staat trouwens te vissen in het zwembad, dus dat zal ook niet al te zuiver zijn als daar vissen in zwemmen. :D
Avatar gebruiker
Redmess
Member
 
Berichten: 1206
Geregistreerd: za maart 17, 2007 10:06 pm
Woonplaats: Nederland


Keer terug naar Donald Duck weekblad

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten