DD 2017-50

DD 2017-50

Berichtdoor Ridder ter Geit » wo dec 06, 2017 10:21 pm

Ridder ter Geit
Member
 
Berichten: 3826
Geregistreerd: ma jan 01, 2007 2:47 am

Re: DD 2017-50

Berichtdoor Dagoduck » do dec 07, 2017 11:38 pm

Over de brievenbusgag: ??? Wat is dit voor prut. Ook Donald begrijpt dat de zware jongens geen klanten zijn. In ieder geval niet als ze om de kassa 'vragen'!!!
Liefhebber van geschiedenis en eendenzaken.
Avatar gebruiker
Dagoduck
Romeinenkenner
Member
 
Berichten: 602
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:34 pm
Woonplaats: Duckstad, Cornelis Prulstraat 6

Re: DD 2017-50

Berichtdoor Redmess » zo feb 04, 2018 4:50 am

Ik loop weer een beetje achter, dus wat kortere reviews.

Als ik mij goed herinner, zou dit het Sinterklaasnummer zijn geworden, en ik bereidde mij al voor op een hoop gemopper. Maar... GEEN Sinterklaas? Een Duckie zonder Sinterklaas? Wat een farce! Ik begrijp dat de redactie huiverig is voor de Zwarte Pieten discussie, maar om het dan maar helemaal te schrappen... Alsof dit vrolijk weekblad al geen problemen had met representatie, zijn nu dus ook de laatste zwarte personages uit het blad verbannen. In plaats van minder karikaturale Pieten, dan maar geen Sinterklaas. Jammer.

Een Jonge Woudlopers/Loebas cover. De neefjes gebruiken Loebas als pijler voor een brug, en het arme dier ziet er doodongelukkig uit. Dierendag is duidelijk al lang voorbij... En hoe gaat de hopman hierop reageren? Zeg die medailles voor diervriendelijkheid maar gedag, om over bruggenbouwen maar te zwijgen. Deze gag had wellicht beter gewerkt zonder Woudlopersreferentie, als jongere, minder verantwoordelijke neefjes.

Brievenbusgrap:
Een nogal slechte grap over Donald die de ZJ's de kassa "geeft" als zij hem komen stelen. Dat "En dus..." laat het inderdaad lijken alsof Donald inderdaad zo dom is, maar dat werkt niet echt als de dieven de "vreselijke, verschrikkelijke" (herinneren jullie je dat nog?) Zware Jongens zijn.

Lizzy, Juultje en Babbetje - Het Tweede Beeldje:
Interessant detail in het eerste plaatje - de nichtjes dragen geen schoenen, maar ze lopen allemaal alsof ze op hakken lopen.

De nichtjes gaan mee naar Donald's werk in plaats van de neefjes. Natuurlijk is de reden lichtelijk gezocht, want de nichtjes wonen (waarschijnlijk) bij Katrien. Waarom niet van de gelegenheid gebruik gemaakt om Katrien een baan bij Dagobert te geven? Of om de nichtjes bij haar op het politiebureau te laten komen (maar ja, DAT verhaal is natuurlijk niet van toepassing meer).

Dagobert laat zich in met een schemerig zaakje, waarin hij een tweede zeldzaam beeldje koopt, met het doel het eerste als uniek te veilen, om dan alsnog het tweede erna te veilen. Dat is je reinste oplichterij. "Fair and square" Dagobert zou dat nooit doen, lijkt me.

De vermommingen van de Zware Jongens zijn voor de verandering best goed, en ze zijn zowaar competent, met een goed plan om Dagobert op te lichten.

Vreemd dat de nichtjes zich zo makkelijk per bus laten afschepen, terwijl ze daarvoor juist zo gebrand waren dat de ooms hun verantwoordelijkheid toonden om op ze te letten.

Een behoorlijk goed verhaal, zo mogen er wel meer in het blad.

Joe Carioca:
Joe probeert onder de rekening uit te komen door te blijven eten, en veinst uiteindelijk flauw te vallen om het restaurant uit te rennen, met nog een extra taart. Hoe hij ontsnapt na zo'n brutale diefstal vertelt het verhaal ons niet. Wel eindigt het met een misselijke Joe die de taart weggeeft. En met een moraal (jaja, een MORAAL! In een CARIOCA verhaal, nog wel!): gestolen goed gedijt niet. Dank u, opa... Waarom Joe de taart niet gewoon bewaard tot hij niet misselijk meer is, is mij overigens een raadsel.

Donald Duck:
Waarom heeft Donald zijn ladder OP het dak van zijn schuur staan? En het is wel een heel kort laddertje. En op het ene plaatje loopt hij op het dak, en op het volgende struikelt hij ineens terwijl hij al beneden is. Niet erg consistent, en hij had de ladder net zo goed van het dak kunnen laten vallen voor de gag. En wat is de gag? De ladder valt "in" Katrien's kous, waardoor ze een ladder in haar kous heeft. Een nogal flauwe pun, die het laatste plaatje met de grootste moeite niet tot leven kan brengen, wat wel aangeeft dat zo'n grap op papier of in gedachten veel beter werkt dan zo in beeld.

Een weekje... Herfst:
Herfst? Beetje laat in december.

Weer losse gags deze keer, toch wat beter dan dat opgehakte verhaal van de laatste keer. Goede grappen, behalve voor maandag, waarin de neefjes blozen voor een "verleidelijk" klein meisje. Blech! En dat dit geen oude gag is, bewijst de verschijning van Rik in zijn rolstoel wel. Nogal seksistisch, en behoorlijk creepy, zo'n gag die draait om de verleidelijkheid van prepuberale meisjes.

Mickey Mouse - De Mysterieuze Mist:
Shirtloze Mickey, altijd een goed teken. :D

Tijdens een roeitochtje steekt er mist op, en ineens belanden Mickey, Minnie en Goofy bij een middeleeuwse toren, waar ze door hypnotisch gezang op de rotsen lopen. Vreemd dat het niemand opvalt dat de stem in Oud-Nederlands zingt.

Het is een vrij doorsnee verhaal (toren, jonkvrouwe Minnie, Boris Boef wil met haar trouwen, Mickey redt haar), maar wel aardig verteld.

De Slag om Hastings wordt genoemd, wat dit verhaal in 1066 plaatst.

... Minnie kan voor geen meter zingen. :D Wat een vreemde grap om mee af te sluiten.

De Zware Jongens:
De ZJs stelen geld met een drone. Waarom ze een 3D Vision bril nodig hebben, is niet duidelijk, het is ook maar een onepager. Dagobert heeft een roofvogeldrone die het geld terugsteelt. Aardige gag, maar meer is het ook niet.

Gijs Gans:
Nog een onepager. Gijs verbrand afval tijdens de grote schoonmaak, en de rook maakt alles weer smerig. Dit had ook bondig als strookje gekund, voor de brievenbus. Nu is het vooral vuller.

Donald Duck - Oh oh! Een jojo!
Oh oh, een flauwe titel! :D

Donald vindt een oude jojo, en verzint een verhaal dat eindigt met een jojo die een inktvis temt die een onderwaterstad aanvalt. Het is een aardig creatief verhaal, al is de setup een beetje warrig: die kolonies op de maan en Mars hadden echt geen eigen plaatje nodig, en leiden alleen maar af. En ja, waarom mensen opeens op de zeebodem leven... Wat wel grappig is, en een beetje meta, is dat de zeebewoners zich stierlijk vervelen, omdat er daarbeneden niets te doen is, een veelgenoemde reden waarom onderwaterverhalen doorgaans niet echt werken.

Willie's Wereld:
Deze keer een zeer korte verhandeling over hoe je met verbeeldingskracht en volharding werkelijk alles kan doen. Een tikje kort door de bocht, maar een mooie optimistische les voor jonge kinderen.

Achterkantje:
Wie spreekt er nou een skileraar aan als "skileraar Anton"?

Donald breekt zijn been, en Della haar hart, omdat de skileraar al een vriendin heeft. Die vriendin draait haar hoofd overigens 180 graden om hem een zoen te geven! :D

Overigens zijn de volwassenen hier nogal merkwaardig, realistische mensen met flaporen en hondenneuzen. Ziet er een beetje freaky uit, eigenlijk.
Avatar gebruiker
Redmess
Member
 
Berichten: 1206
Geregistreerd: za maart 17, 2007 10:06 pm
Woonplaats: Nederland


Keer terug naar Donald Duck weekblad

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron