DD 2017-51

DD 2017-51

Berichtdoor Ridder ter Geit » do dec 14, 2017 8:46 pm

Ridder ter Geit
Member
 
Berichten: 3805
Geregistreerd: ma jan 01, 2007 2:47 am

Re: DD 2017-51

Berichtdoor Redmess » zo feb 04, 2018 6:16 am

Een kerstnummer. Gelukkig mag de Kerstman voorlopig nog wel, totdat de uitbuiting van zijn elven aan de kaak wordt gesteld, en hij ook verdwijnt!

De cover, met Donald als kerstman, en de neefjes als... rendieren? Ok... maar waar is de slee? Waarom rijden ze op schaatsen? Hier wordt het een en ander door elkaar gehaald. De tekenaar wilde de neefjes als geirriteerd afbeelden, maar is een beetje doorgeschoten, waardoor de neefjes een beetje merkwaardige uitdrukkingen op hun snavels hebben.

Brievenbusgrap:
Dagobert geeft Donald een lege doos kado, om de kapotte kerstballen in te doen! :D Geen kerstdiner voor Dagobert dit jaar... Wel leuk overigens dat de bizar gierige Dagobert nog mag in dit blad. In Amerika wordt hij, vooral in de nieuwe Ducktales, enorm afgezwakt qua gierigheid tegenwoordig. Vanwege de crisis enzo. Want dat ken toch ech nie meer, dat gierige? Ook al is het om de draak ermee te steken?

Donald Duck - Bombarie om een buurman:
Sneeuw! In de winter! In een weekblad verhaal! De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Donald krijgt een nieuwe buurman, die zich verdacht kleed en dynamiet, vlees, en een wild dier zijn huis insjouwt, en is natuurlijk meteen argwanend en gaat op onderzoek uit.

Het verhaal is fraai en dynamisch getekend, een heel verschil met de vaak toch wat statische huis-tuin-en-keuken verhalen.

De vreemdeling die Donald bespied is... de kerstman! Met... een ijsbeer? Ok dan...

De kerstman blijk nogal out of touch te zijn, en besluit dan maar mensen te bespioneren om te weten te komen wat al die nieuwerwetse dingen zijn. Heeft hij daar geen elven voor? Of zijn die in staking? Had ik dan toch gelijk, dat die ook in opstand gaan komen, na de Zwarte Pieten? :D

De neefjes geven de kerstman een meer descriptief verlanglijstje, en daarmee is het probleem blijkbaar opgelost. Waarom niet meteen een computer met internet aangeraden? Als je de smartphone kan noemen, kan dat ook wel...

En het dynamiet? Voor krappe schoorstenen. Wat een vreemde grap. De ijsbeer krijgt al helemaal geen uitleg. Die dingen zijn duidelijk alleen maar toegevoegd om de buurman verdachter te laten lijken. Een slimmere oplossing was trouwens geweest om van het dynamiet vuurwerk te maken. De vrachtwagen was blijkbaar ook van hem, en nu staat er ineens een rendier op. Dus de kerstman kleed zich modern en rijdt in een auto, maar weet niets van moderne technologie? Een beetje inconsistent.

Een aardig verhaal, maar wel een beetje vreemd.

Madam Mikmak:
Ook al sneeuw, wat een verwennerij ineens. :D

Mikmak en Hortensia komen Holle Bolle Gijs tegen, die met een tafeltje-dek-je achtige kar eten steelt. De heksen steken er een stokje voor en redden het kerstdiner van de dorpelingen. Een best leuk verhaaltje.

Broer Konijn - Een Koude Kerst:
Konijn vergeet om een kerstboom te kopen, en Molly stuurt ze dan maar de kou in om een boom om te hakken. Molly is een harde! Maar als dat altijd al een optie was, waarom er dan geld aan uitgeven? En hoe is Wasbeer dan "uitverkocht" als bomen in het bos gewoon omgehakt mogen worden?

Toon en Konijn worden gevangen door Bruin en Rein, die vervolgens een dennenboom op zich krijgen. Blijkbaar is het hele dennenbos overigens al gekapt, wat niet veel goeds zegt over de ecologie van het Dierenbos... Ook Mollys huisje staat er wel erg verlaten bij, in een blijkbaar verder lege vallei.

Best een goed Konijn verhaal.

Mickey Mouse:
Pluto ziet een pakje met twee lepels voor een bot aan, en maakt het open. Een onepager met weinig inhoud, maar wel mooi getekend, en een mooie strip voor kerst.

De Speurneuzen:
Holmes verdenkt een beruchte zakkenroller ervan op de jassen van armen bij een concert uit te zijn, maar de dief blijkt zijn leven gebeterd te hebben. Ook blijkt de koningin in eigen persoon een gift te doen in de zakken van de armen. Holmes leert dat mensen hun leven werkelijk kunnen beteren, en het kan de koningin verder allemaal niets schelen: "Het zal wel". :D

Donald Duck:
Donald rooft een bus leeg met een kerstboom! :D Alleen Donald speelt dat klaar... En de bus gaat naar... Eendhoven? Woont Donald in Eindhoven? :D

Goofy:
Goofy zorgt voor het kerstdiner, en verschroeit de kerstboom, dus moet hij een nieuwe zoeken. Vreemd genoeg kan Goofy niet kloklezen, maar weet wel in te schatten hoe lang het duurt voordat een wijzer bij een volgend streepje is... Kan hij nu kloklezen of niet?

Goofy probeert een kerstboom uit het park te stelen! :D Laat het Mickey maar niet horen...

Goofy krijgt een boom aangeboden van een eenzame man, en nodigt hem prompt uit voor het kerstdiner. Een heel mooi kerstverhaal!

Oma Duck:
Oma besluit om de boom buiten te laten staan en daar te versieren. Aardig voor een onepager.

Knabbel en Babbel:
Waarom moet Donald een WEEK van tevoren de kachel alvast opstoken om het huis te verwarmen? Is Dagobert daar niet veel te gierig voor? En de ervaring leert dat een dag van tevoren meer dan genoeg is om een koud huis op te warmen.

De eekhoorns gooien Donald bewusteloos met een stuk hout nadat deze hun boom probeert te kappen, en hij wordt bijna opgegeten door een beer. Ze leiden de beer af, die ineens in bomen blijkt te kunnen klimmen. Waarom is die beer trouwens niet in winterslaap?

De beer bezeert zijn poot, en Donald verzorgt hem, tot zijn moeder haar jong komt halen. De berin is hem blijkbaar dankbaar, en blijft de hele week overnachten, waar Dagobert en de neefjes hem vinden. :D

Uit het handboek van de Jonge Woudlopers:
Was er een tijdje geleden niet een pagina over wilde beren? Hmm...

Feitjes over ijsbergen, deze keer.

Achterkantje:
Wauw, wat een wrede kerstboomverkoper...

Een erg goed kerstnummer, hier zijn duidelijk de beste verhalen voor bewaard.

Als bonus voor abonnees, een speciaal nummer met de verhalen "Kerstvakantie op de Berenberg" en "Terug naar de Berenberg", en wat extra info over de verhalen en weetjes over Dagobert. Erg leuk.
Avatar gebruiker
Redmess
Member
 
Berichten: 1201
Geregistreerd: za maart 17, 2007 10:06 pm
Woonplaats: Nederland


Keer terug naar Donald Duck weekblad

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron