Opheffen nederlandse redactie

Berichtdoor kwok » di sep 29, 2009 6:39 pm

Wat moet er volgens jullie gebeuren als de nl redactie wordt opgeheven. P.s. Ik hoop geen dubbele topic geopend te hebben.ik heb niet zoveel tijd.
kwok duikt weer op
kwok
Member
 
Berichten: 514
Geregistreerd: wo jul 08, 2009 2:32 pm

Berichtdoor Duckfan van Down Under » wo jun 02, 2010 5:27 pm

Feestje? :P
Duckfan van Down Under
Member
 
Berichten: 3852
Geregistreerd: ma sep 08, 2008 8:45 pm

Berichtdoor Redmess » wo jun 02, 2010 7:18 pm

Permanent of in vooruitzicht van een nieuwe?
Avatar gebruiker
Redmess
Member
 
Berichten: 1211
Geregistreerd: za maart 17, 2007 10:06 pm
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor DuckBoy » do jun 03, 2010 4:37 pm

Euh,

zonder redactie geen weekblad. Tenzij als Egmond het overneemd maar dan zal er weer een nieuwe redactie komen. Wat is het nut van dit topic eigenlijk?
DuckBoy
Member
 
Berichten: 792
Geregistreerd: vr mei 01, 2009 12:39 pm
Woonplaats: kantens (groningen)

Berichtdoor Daniel73 » do jun 03, 2010 7:49 pm

Vroeger was Thom Roep hoofdredacteur van een relatief gering aantal titels. Waaronder Donald Duck Weekblad, Mickey Maandblad en Stripgoed (de latere Donald Duck Extra).
Tegenwoordig is Roep hoofdredacteur van minstens acht titels. Donald Duck, Duck Duck Extra, Donald Duck Junior, Duck Out, Katrien, Prinses, Disney XD, Tina "en meer". (Deze opsomming is te zien in een e-mail van 15 maart.)

Donald Duck Weekblad en Tina waren vroeger twee instituten. Dat ze nu geschaard zijn onder dezelfde hoofdredacteur, is een bezuiniging van jewelste.

Roep heeft zodoende veel minder aandacht voor het Weekblad dan voorheen. Hij verdwijnt steeds meer uit zicht. Hij lijkt belangrijker met al die titels, maar in feite is zijn werkdruk drastisch verhoogd. Hij moet zijn aandacht verdelen over meer titels, waardoor elk minder aandacht krijgt.
Daniel73
Member
 
Berichten: 905
Geregistreerd: zo dec 31, 2006 12:26 am
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Redmess » do jun 03, 2010 9:06 pm

Dus het is de schuld van de Tina dat ons blad de diepte in gaat? En hoe gaat het dan met de Tina? Gaat het daar ook slecht mee?
Avatar gebruiker
Redmess
Member
 
Berichten: 1211
Geregistreerd: za maart 17, 2007 10:06 pm
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Daniel73 » vr jun 04, 2010 5:07 pm

Redmess schreef:Dus het is de schuld van de Tina dat ons blad de diepte in gaat? En hoe gaat het dan met de Tina? Gaat het daar ook slecht mee?

Hoe kom je erbij dat het de schuld van de Tina is. Dat blad is juist medeslachtoffer. Donald Duck Weekblad en de Tina zijn op één hoop gegooid.
De schuldige is de beurgerichte markt, waarin elk jaar meer winst gemaakt moet worden. Maakt men minder winst, dus nog steeds winst, dan telt dat niettemin als een verlies!

Geen idee hoe het met de Tina gaat, maar ik vrees hetzelfde als met het Weekblad. Of zelfs erger. In plaats van een hele hoofdredacteur heeft men hoogstens een halve. (Andere titels niet meegerekend.)
Thom Roep was gespecialiseerd in het Weekblad, in Duckstad. Wat moet hij met een meidenblad? Tina heeft met Roep nu een hoofdredacteur, die vooral gespecialiseerd is in een mannenwereld. Stel je voor dat het Weekblad de redactie van de Tina had gekregen.
Daniel73
Member
 
Berichten: 905
Geregistreerd: zo dec 31, 2006 12:26 am
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor DuckBoy » za jun 05, 2010 10:20 pm

De redactie bestaat niet uit alleen thom roep. Er is een afdeling voor zowel Donald Duck als voor Tina. Op iedere afdeling werken volgens mij voldoende mensen. En het blad is ook weer niet zoveel slechter als vroeger. De avonturen verhalen die Sander Gulien nu aflevert zijn van een hoger niveau als veel verhalen uit de door iedereen zo geliefde jaren 70 en 80.

Overigens vind ik het wel raar dat de Donald Duck en Tina door dezelfde redactie worden gemaakt. dat is net zoiets raars als Voetbal Internatiol en de Libbele op dezelde redactie.
DuckBoy
Member
 
Berichten: 792
Geregistreerd: vr mei 01, 2009 12:39 pm
Woonplaats: kantens (groningen)

Berichtdoor Daniel73 » vr jun 25, 2010 6:38 pm

DuckBoy schreef:De redactie bestaat niet uit alleen thom roep. Er is een afdeling voor zowel Donald Duck als voor Tina. Op iedere afdeling werken volgens mij voldoende mensen. En het blad is ook weer niet zoveel slechter als vroeger.

Dus het Donald Duck Weekblad is wel slechter geworden, maar "niet zoveel"?

DuckBoy schreef:De avonturen verhalen die Sander Gulien nu aflevert zijn van een hoger niveau als veel verhalen uit de door iedereen zo geliefde jaren 70 en 80.

Persoonlijk vind ik dat de lange Nederlandse verhalen nooit echt van de grond zijn gekomen.

DuckBoy schreef:Overigens vind ik het wel raar dat de Donald Duck en Tina door dezelfde redactie worden gemaakt. dat is net zoiets raars als [Voetbal International] en de [Libelle] op dezelde redactie.

Precies. Een blad voor jongens en een blad voor meisjes worden nu door dezelfde (mannelijke) redactie gemaakt. Een redactie onder de geestdodende leiding van Thom Roep. Donald Duck Weekblad heeft hij zo goed als kapot gemaakt, nu is de Tina aan de beurt. ;)
Donald Duck Weekblad had beter de redactie van de Tina kunnen hebben, getuige het pittige niveau dat Tina had.

Ik durf blind te wedden, dat Tina al aardig achteruit gehold is of dat binnenkort zal gaan doen. Afgaande op Roep's Duckbeleid wed ik, dat er inmiddels wat taboes zijn geïntroduceerd. Om van zelfcensuur van auteurs maar te zwijgen. Jonker kon vroeger pittige onderwerpen aansnijden, maar dat zal hij nu wel laten. Dat worden voortaan natuurlijk huis-, tuin- en keukenverhalen over meisjes die hun pop kwijt zijn. :)
Daniel73
Member
 
Berichten: 905
Geregistreerd: zo dec 31, 2006 12:26 am
Woonplaats: Nederland


Keer terug naar Disney medewerkers Nederland

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron