Starten vanaf 0?

Tips en klachten

Berichtdoor Rubberduck » wo jan 24, 2007 12:59 am

Het nieuwe McDrake-forum over Disney is helemaal vanaf 0 begonnen. Fris, nieuw, geen gedoe meegenomen van McDuck. Waarom is dit niet gebeurd met Off-topic? Nu zijn er topics van twee jaar geleden te vinden op een nieuw forum. Meningen van deelnemers kunnen veranderd zijn. Belangrijker nog: deelnemers kunnen allang van het forum verdwenen zijn. Inmiddels wordt er wel op die topics gereageerd. Maar antwoord komt er dan niet.

Dus: start vanaf 0!
Rubberduck
 

Berichtdoor Daniel73 » wo jan 24, 2007 1:49 am

Rubberduck schreef:Het nieuwe McDrake-forum over Disney is helemaal vanaf 0 begonnen. Fris, nieuw, geen gedoe meegenomen van McDuck. Waarom is dit niet gebeurd met Off-topic? Nu zijn er topics van twee jaar geleden te vinden op een nieuw forum. Meningen van deelnemers kunnen veranderd zijn. Belangrijker nog: deelnemers kunnen allang van het forum verdwenen zijn. Inmiddels wordt er wel op die topics gereageerd. Maar antwoord komt er dan niet.

Dus: start vanaf 0!

Ik ben verbaasd over je verzoek op 0 verder te gaan. Dat McDrake op 0 begon werd vanwege data-splitsing een nadeel gevonden. Men moet nu voor Nederlandse Disney op verschillende plekken zoeken, op McDuck en McDrake.

Punten van het Comité:
- Op Off-topic is weinig gedoe geweest.
- Het board is al een herstart.
- Bij een nieuw Off-topic zouden er drie losse off-topic fora zijn, met het board van Montoyaruler2 meegerekend.
- Aanwezige berichten kunnen een inspiratie zijn.
- Dat meningen veranderen lijkt me juist interessant.
- Deelnemers kunnen ook na een dag verdwijnen.
Daniel73
Member
 
Berichten: 917
Geregistreerd: vr jun 02, 2006 5:45 pm
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Luuk » wo jan 24, 2007 3:48 pm

ik vind niet dat je al deze topics kunt verwijderen,

want dan kun je er ook niet meer op reageren.
Eens een Luuuuk, Altijd een Luuuuk!
Luuk
Member
 
Berichten: 445
Geregistreerd: zo nov 26, 2006 4:09 pm
Woonplaats: Ergens in de melkweg.

Berichtdoor Daniel73 » di feb 13, 2007 1:44 am

Op 31 december 2006 is 'McDuck.nl off-topic' bevroren and gearchiveerd op de McDuck-server.
http://off-topic.mcduck.nl/
Sindien is het bord vervolgd op een andere server, McDrake, onder naam 'McDrake Nederland Off Topic', inclusief de McDuck.nl off-topic'-periode.
http://bb.mcdrake.nl/nedofftopic/

Probleem daarbij is dat veel boardlinken in het McDrake-vervolg verwijzen naar de bevroren McDuck-versie. Om dit te vermijden heb ik, om redenen uitgelegd op 'McDrake International', op 11 Februari 2007 besloten om die linken te editen van "off-topic.mcduck.nl" naar "http://bb.mcdrake.nl/nedofftopic".
http://bb.mcdrake.nl/engdisney/viewtopic.php?pid=2201#p2201

Nadeel is dat het editen met de hand moest gebeuren door mij, zoals ook het telkens vermelden van de "EDIT"-notitie "boardlinking updated naar McDrake" en het steeds opnieuw moeten uitzetten van de "silent edit".

Uitzonderingen op de regel zijn boardlinken in geciteerde bronnen afkomstig van elders dan McDuck, zoals emails. Daarvan ben ik een enkel geval tegengekomen. Daar heb ik de originele link wel laten staan.
http://bb.mcdrake.nl/nedofftopic/viewtopic.php?p=2862#p2862

Ik kan een lijst samenstellen van berichten die wel zijn veranderd. Logischerwijs zijn alleen berichten van 2006 het doel geweest van deze editing. Wie deze berichten wil zien zoals oorspronkelijk op McDuck, al was het maar om te controleren, kan ze bekijken bij:
http://off-topic.mcduck.nl/
Tenminste, als die versie daar wel te vertrouwen is. :) Zolang er geen downloadbaar-archief is, blijft (on)betrouwbaarheid een probleem. Voor zover gedownloade kopieën dan wel te vertrouwen zijn, als ze bijvoorbeeld doorgekopieerd worden.
Daniel73
Member
 
Berichten: 917
Geregistreerd: vr jun 02, 2006 5:45 pm
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Ome Piet » za dec 22, 2007 7:39 pm

Twee stemmen op Luuk graag.
Ome Piet
 


Keer terug naar Over McDrake Nederland Off Topic

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron