Nieuwe strip in Eppo Stripblad: Alleen rond de wereld

Het vervolg van <U>Andere striptitels</U> op McDuck.nl

Berichtdoor Daniel73 » za maart 27, 2010 8:19 pm

Persbericht, ontvangen op 19 maart 2010:

Nieuwe vervolgstrip in Eppo:

ALLEEN ROND DE WERELD
Meisje (14) zeilt solo rond de wereld


Het was haar grootste wens en nu gaat deze in vervulling. Yin wilde het jongste meisje ooit zijn, dat de wereld rond zou zeilen. Ondanks politiek getouwtrek en bemoeizuchtige ambtenaren heeft ze Nederland achter zich gelaten en is ze begonnen aan haar wereldreis en daarmee het vervullen van haar droom.

Yin is een Nederlands meisje, maar heeft een Indonesische moeder en een Nederlandse vader. Ze is 14 jaar oud en zit in het derde jaar van het vwo. Via internet volgt ze onderwijs aan de wereldschool en houdt ze contact met het thuisfront. Ze is brutaal, inventief, heeft gevoel voor humor, doorzettingsvermogen en is gruwelijk verwend. Op jonge leeftijd heeft ze GBS (Guillain-Barré Syndrome) gehad, maar is daarvan goed hersteld. Mede daardoor beschikt ze over de wilskracht om haar droom te beleven, samen met haar beste maatje Zorro, een kapucijners hulpaap die ze niet wou laten gaan nadat ze haar ziekte overwonnen had.

Alleen rond de wereld is een avonturenstrip voor alle leeftijden. Dat deze nieuwe serie geïnspireerd is door recente gebeurtenissen in het nieuws, is duidelijk. Zonder de discussie opnieuw op te laten laaien, willen de makers in ieder geval laten zien dat het ook mogelijk is om je avonturen op papier te beleven. Het eerste avontuur van Yin wordt voorgepubliceerd in Eppo nummer 6 tot en met nummer 9. Nummer 6 verschijnt rond 23 maart.

Tekeningen: Eric Heuvel (tekenaar van educatieve strips voor o.a. Anne Frank Stichting zoals De Ontdekking, De Zoektocht, en avonturenstrips als Bud Broadway, January Jones en Geheim van de Tijd)
Tekst: Rob van Bavel (scenarist van o.a. Haas, Babeteam, Coentje)
Kleur: Studio Leonardo

Website Eppo Stripblad: http://www.eppostripblad.nl/
Daniel73
Member
 
Berichten: 917
Geregistreerd: vr jun 02, 2006 5:45 pm
Woonplaats: Nederland

Keer terug naar Strips en boeken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron