Por Dios

Het vervolg van <U>Andere striptitels</U> op McDuck.nl

Berichtdoor admin » wo okt 27, 2010 7:19 pm

Ontvangen op 20 oktober 2010:

POR DIOS, vanaf 2 november overal in Nederland verkrijgbaar

Storm, De Generaal, Agent 327, Franka, Elsje, Familie Fortuin, De Stamgasten, Lucky Luke en Blueberry, wie kent ze niet? Vanaf oktober zijn al deze striphelden samen te vinden in een nieuw magazine: Por Dios.

Por Dios is een nieuw maandblad, boordevol stripverhalen voor het hele gezin. Al sinds 2009 wordt er hard gewerkt aan de realisatie van dit ambitieuze project en nu verschijnt in november het eerste nummer! Een schitterende glossy met daarin uitsluitend complete verhalen van o.a. Storm, Franka, Lucky Luke, Agent 327, Blueberry en Bernard Prince aangevuld met korte verhalen en gags van o.a. Elsje, De Stamgasten, Stampede, Soeperman en Familie Fortuin. De grootste verrassing is echter de terugkeer van De Generaal, de legendarische strip van Peter de Smet, die voor Por Dios digitaal is gerestaureerd en opnieuw wordt ingekleurd.

Door Por Dios wordt het nu mogelijk om opnieuw kennis te maken met de striphelden en de verhalen waar iedereen mee is opgegroeid. En hoe! Want bijna alle klassieke strips zijn digitaal gerestaureerd en opnieuw ingekleurd. De redactie van Por Dios kan namelijk gebruik maken van het Eppo archief dat een paar jaar geleden letterlijk en figuurlijk werd gered door het Stripdocumentatiecentrum Nederland en Het Stripschap - Nederlands centrum voor belangstellenden in strips. Hierdoor is het werk van o.a. Peter de Smet, Dick Briel, Eric Heuvel, Peter de Wit en al die andere stripmakers weer beschikbaar.

Deze schatkamer van Eppo is momenteel gehuisvest in een enorme bunker in de Bijlmermeer waar ook miljoenen andere tijdschriften, boeken en kranten worden beheerd. In de afgelopen jaren zijn er meer dan 250 speciale zuurvrije dozen met het materiaal van Eppo per album of per nummer gearchiveerd. Deze collectie van ruim drie decennia stripcultuurgoed wordt nu met Por Dios direct weer actief gebruikt en beschikbaar gemaakt voor nieuwe generaties.

Por Dios verschijnt maandelijks en telt 68 pagina's. Ieder nummer bevat telkens een compleet stripverhaal. In nummer 1 is dat De robots van Danderzei uit de serie Storm. De cover van het eerste nummer is daarom ook getekend door Romano Molenaar en Jorg de Vos. Voor 4,95 euro krijg je dus een compleet stripalbum plus nog ruim 20 pagina's met extra strips. Je kunt het eerste nummer al bestellen, maar ook meteen een abonnement nemen. Kijk op www.pordios.nl voor meer informatie.
admin
Site Admin
 
Berichten: 17
Geregistreerd: di aug 14, 2007 1:01 am
Woonplaats: Nederland

Keer terug naar Strips en boeken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron