Terug naar Duckstad: eerste Nederlandse strip in Apples iBoo

Het vervolg van <U>Andere striptitels</U> op McDuck.nl

Berichtdoor admin » do nov 03, 2011 7:11 pm

Sinds 2 november 2011 is voor het eerst een Nederlandse strip te koop in de boekenafdeling van Apples iStore:
"Terug naar Duckstad", geschreven en getekend door Pascal Oost.

Afbeelding

[link naar Nederlandse winkel:]
http://itunes.apple.com/nl/book/isbn9789081187800

[link naar Belgische winkel:]
http://itunes.apple.com/be/book/isbn9789081187800

Over het verhaal:

In "Terug naar Duckstad" krijgen bekende Duckstadbewoners te maken met onoplosbare problemen. In wanhoop roepen ze hulp in uit onverwachte hoek: de van krant en tv bekende Fokke & Sukke!
In Duckstad hebben de beroemde Nederlandse krantenvogels al hun wereldwijsheid nodig om een mysterie te ontrafelen dat de Disneyfiguren boven de pet groeit. Daarnaast leren de eend en de kanarie met schade en schande dat ouderwetse kinderstrips andere regels volgen dan de scherpe cartoons waarin ze zelf figureren.
Komt oom Donald ooit terug? Kunnen Fokke & Sukke in het geldpakhuis inbreken? Wie is de meesterschurk die achter de schermen aan alle touwtjes trekt? En wat doet een onbekend en onbeholpen getekend stripkonijn in een verhaal over Fokke en Sukke in Duckstad?
Lees wat gebeurt als stripwerelden botsen in: "Terug naar Duckstad", een avontuur van Harold Hops het konijn.

N.B.: de hoofdpersonen in dit verhaal zijn niet de échte Fokke en Sukke en ook niet de échte Disneyfiguren! Alle bekende personages worden nagespeeld door ándere stripfiguurtjes, van een tekenaar die zelf lang niet zo mooi kan tekenen.

Over de maker:

Pascal Oost heeft jaren als redacteur bij het weekblad Donald Duck gewerkt, en ook een beetje bij Eppo. Sindsdien is hij bezig als freelance stripschrijver en vertaler, o.a. voor de verschillende Disneyuitgaven, voor Bobo, Taptoe en andere jeugd-tijdschriften.
Pascal is lid van de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers BNS.
Hij is niet sociaal aanwezig op Internet*, dus er valt weinig over hem te vinden als Blogger, op Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, MySpace, Hyves, Friendster, of hoe het allemaal ook mag heten.

(* niet méér, sinds de spelersaantallen op verschillende Quake3-servers dusdanig terugliepen dat er geen lol meer aan te beleven was.)

iBooks

"Terug naar Duckstad" is gemaakt om te lezen op een iPad.
Na de iTunes Store voor digitale muziek en de App Store voor mobiele-telefoonappjes heeft Apple niet zo lang geleden ook de Nederlandse en Belgische iBooks Winkels geopend. Daar kunnen uitgevers – nadat ze een soort administratieve rijstebrijberg hebben doorworsteld – digitale boeken aanbieden om gelezen te worden op iPhone, iPod Touch of iPad, middels Apples gratis programmaatje iBooks.
"Terug naar Duckstad" is – voor zover ik kan zien – de éérste Nederlandse strip die te koop is in de Nederlandse en Belgische iBooks Winkels.

Met vriendelijke groet,

Pascal Oost,
Utrecht

voor contact, meer materiaal of meer info: oost@xs4all.nl

[Link naar iBooks Winkel als QR-code]
Afbeelding
admin
Site Admin
 
Berichten: 17
Geregistreerd: di aug 14, 2007 1:01 am
Woonplaats: Nederland

Keer terug naar Strips en boeken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron