Eppo stripblad

Het vervolg van <U>Andere striptitels</U> op McDuck.nl

Eppo stripblad

Berichtdoor admin » di sep 25, 2012 3:04 pm

Persbericht, ontvangen op 24 september 2012:

Gastrollen in strips scoren voor KiKa

Van 21 t/m 27 september kan iedereen bieden op gastrollen in meer dan 25 stripverhalen, waaronder Storm, Elsje, Franka, Lucky Luke en Agent 327. In samenwerking met verzamelaarssite Catawiki organiseert het stripblad Eppo ter gelegenheid van het verschijnen van het 100ste nummer een speciale cameo veiling. De hoogste bieder wint en mag zichzelf (of partner, familielid, vriend/vriendin, huisdier) in de strip laten optreden. De opbrengst van de cameo veiling gaat naar KiKa, de organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker. In het 100ste nummer van Eppo dat op 13 november wordt gepresenteerd in Paradiso in Amsterdam verschijnen alle strips met daarin de cameo's en daar wordt tevens bekend gemaakt hoeveel de actie heeft opgebracht. Deze feestelijke presentatie vind plaats in het bijzijn van alle tekenaars en winnaars van de cameo veiling.

Eppo hoofdredacteur Rob van Bavel: "Het animo onder onze stripmakers om mee te doen aan deze actie was enorm. En niet alleen de Nederlandse stripmakers doen mee, ook onze buitenlandse auteurs zoals de tekenaar van Lucky Luke maakt een cameo. Zij zullen er voor zorgen dat alle deelnemers vereeuwigd worden in hun favoriete stripverhaal."

Inmiddels is het bieden begonnen. Tot en met 27 september kun je hiervoor terecht op www.catawiki.nl/cameoveiling. De teller staat inmiddels al op 4.500 euro.

**********************************************************************************************************************

*** KiKa helpt kinderen die kanker hebben door geld te werven voor onderzoek en diverse kinderkankercentra. Het is een stichting die wordt gesteund door veel bekende Nederlanders, waaronder Marian Mudder, John Jones, Irene Moors, André van Duin en Mart Smeets.

*** Eppo stripblad wordt vanaf 2009 opnieuw uitgegeven door Don Lawrence Collection en is een breed gedragen platform voor de Nederlandse strip. Op 15 november verschijnt het 100ste nummer en Eppo gaat daarna het 5de jaar in.

*** Catawiki is ’s werelds grootste online catalogus & marktplaats voor verzamelaars. De catalogus wordt net als Wikipedia door de gebruikers zelf aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden. Op basis van de centrale catalogus kun je ook verzamelobjecten kopen en verkopen. Elke week zijn er twee stripveilingen en is er een boeken- en postzegel- & muntenveiling.
Catawiki biedt de cameo veiling gratis aan voor KiKa en doneert ook de gebruikelijke veilingcommissie.

Voor meer informatie over deze actie neemt u contact op met Rob van Bavel van Eppo stripblad (r.vanbavel@eppo.nu / 0162-461110) of Karin Wassen van Catawiki (karin@catawiki.nl / 06-21977352).
admin
Site Admin
 
Berichten: 17
Geregistreerd: di aug 14, 2007 1:01 am
Woonplaats: Nederland

Keer terug naar Strips en boeken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron