Back to the Future

Muziek, films, theater, televisie, radio

Berichtdoor Duckfan van McDrake Disne » za jul 03, 2010 7:58 pm

Mijn favoriete filmtrilogie. Ik geef toe, zoveel films heb ik niet gezien, maar BTTF is zeker een absolute topper! Schrijf in dit topic wat je ervan vindt.

Plot: Marty McFly is een normale tiener in het jaar 1985, wonend in de Californiaanse stad Hill Valley. 26 oktober 1985, om precies te zijn. Er zijn wel wat problemen in de familie: zijn moeder is alcoholist, zijn vader is een watje, afgebeuld door zijn baas Biff Tannen, en zijn oom Joey zit in de gevangenis. Verder gaat alles zijn gangetje in de stad. Burgemeester Goldie Wilson wilt herkozen worden, en een groep mensen pleiten voor het behoud van de oude klokkentoren, die door bliksem werd geraakt op 12 november 1955. Marty krijgt een flyer. Zijn vriend "Doc" Emmett L. Brown vraagt hem om s' nachts naar de Twin Pines Mall te komen, voor de onthulling van zijn...
tijdmachine!
Doc heeft alleen illegaal plutonium van Libiers gekregen, terwijl zij dachten dat hij een bom zou maken. Dat plutonium gebruikt hij echter voor de 1,21 gigawatt nodig voor tijdreizen. Ze worden kwaad en komen hem met een busje beschieten. Doc wordt geraakt en Marty vlucht. Helaas haalt hij 88 mijl per uur - de snelheid nodig voor tijdreizen - en dankzij de lading plutonium komt hij terecht op de afgestelde datum: 6 november 1955. De dag dat Doc de tijdmachine uitvond. De 30 jaar die volgden heeft hij het ontwikkeld en gemaakt. Hij rijdt per ongeluk een pijnboom om.

Die morgen komt hij in Hill Valley aan. Per ongeluk zorgt hij ervoor dat zijn vader zijn moeder nooit ontmoet, maar ook dat zijn moeder verliefd op hem wordt. Ook geeft hij Goldie, een jongen in het plaatselijke cafe, het idee om burgemeester te worden. Samen met de ietwat jongere Doc Brown verzint hij een plan om terug te gaan naar de toekomst. De plutonium is op, en nu hebben ze geen 1,21 gigawatt om door de tijd te reizen. Maar aankomende zaterdag slaat de bliksem in de klokkentoren, om precies 22.04 uur. Helaas is ook die avond een groot schoolbal, de laatste plaats waar zijn ouders verliefd kunnen raken. En hij zit in de nesten bij de jongen die Marty's vader pest: Biff Tanne. Wonder boven wonder lukt alles, en als om precies 22.04 uur de bliksem inslaat met een kracht van 1,21 gigawatt gaat Marty terug naar de toekomst! (naar de Lone Pine Mall)

Deel 2: Doc brengt Marty en zijn vriendin naar de toekomst, naar 21 oktober 2015. Marty's zoon zit met problemen. Nadat dat is opgelost zoeken ze nog Marty's vriendin, die per ongeluk in 2015 aan het rondwandelen is. Ondertussen heeft een zekere bejaarde man, Biff Tannen, een boek met alle sportuitslagen van de 2e helft van de 20e eeuw, en gaat er met de tijdmachine vandoor. Hij gaat naar de datum die als laatste op de monitor stond: 12 november 1955. Marty, Marty's vriendin Jennifer en Doc gaan terug naar huis. Ze belanden in hel. Met al het geld dat jonge Biff heeft gewonnen met gokken, heeft hij nu de stad en de politie in zijn bezit, zit Doc in een gekkenhuis, en wordt Nixon voor de 5e keer gekozen. Dus gaan ze weer terug naar 12 november 1955, waar ze het boek van van jonge Biff moeten afpakken. Helaas is dit ook dezelfde Biff die vanavond naar het schoolbal gaat en belangrijk is voor het verliefd worden van Marty's ouders. Plus, ze mogen niet Marty of Doc tegenkomen omdat ze VANAVOND terug naar de toekomst gaan! Helaas wordt de tijdmachine ook geraakt door bliksem, iets eerder, en stuurt Doc terug naar 1885!

Deel 3: Marty gaat terug naar 1885 om Doc te halen met de tijdmachine die verbogen is in een mijn, maar de benzinetank loopt leeg, en ze zitten vast. Om het nog erger te maken: Doc wordt verliefd en een van de twee wordt straks neergeschoten door Buford Tannen, Biffs overgrootvader! Dat gaat voor een hoop problemen zorgen! Ook ontmoet Marty zijn betovergrootouders, Seamus en Maggie McFly. Hij noemt zichzelf Clint Eastwood.
Duckfan van McDrake Disne
Member
 
Berichten: 241
Geregistreerd: ma okt 20, 2008 7:57 pm
Woonplaats: Hier (Frans voor gisteren)

Keer terug naar Beeld en geluid

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron