Dieren­ambulance in een zware crisis

Politiek, religie, sport, gezondheid

Berichtdoor Rockerduck 2.0 » wo jun 14, 2006 4:21 pm

Hoe vind je nou zoiets? De dieren­ambulance is in een zware crisis. Gemotiveerde intelligente hardwerkende mensen krijgen geen subsidie, terwijl de uitvreters blijven. Allemaal op basis van wat regel-staren. Dat is nou ons beleid. Ik word er treurig van. Zo gaat dit kabinet met dieren om.

------------------------------------------

14 mei 2006
'Dit gaat dierenlevens kosten!'

ROTTERDAM - De Dieren­ambulance zit in een zware crisis. Sinds l januari is een eind gekomen aan de gesub­sidieerde banen en het spaarpotje is inmiddels leeg. „Al­leen op vrijwilligers draaien, gaat niet. Als dit zo doorgaat, is het over en uit met de Die­renambulance, Dat gaat een heleboel dierenlevens kos­ten", zegt penningmeester Joke Boot.
De Dierenambulance rijdt in heel Rotterdam en omstreken. Vijftien a twintig vrijwilligers zijn er werk­zaam en er rijden vier wagens door de regio. Vier mooie wagens waardoor mensen vaak denken 'dat het wel een rijke stichting zal zijn'. Niets is minder waar. zegt Boot. „Zulke wagens heb je uit pu­re noodzaak. zodat je niet hobbe­lend en bonkend met een ziek hondje naar de dierenarts hoeft te rijden. Het kantoor en de telefoon kosten ook geld. net als de dieren in de speciale reptielen- en amfibieënopvang die moeten eten en drinken."-
De stichting heeft nooit subsidie gehad, maar ondervindt nu de ge­volgen van de bezuinigingen op de ID-banen, De kraan is sinds l janu­ari dichtgedraaid. Daarvoor betaal­de de stichting al een jaar lang ruim 800 euro per maand om twee werknemers in dienst te kunnen houden van werkstad. Daardoor is het reservepotje flink leeg geraakt
Ontslagen waren niet te vermijden, De chauffeur werd in loondienst genomen, omdat de Dierenambu­lance anders niet meer 24 uur per dag kan uitrukken. Omdat er jaren­lang mensen via Werkstad werk­ten. werd aan dit gemeentelijke uit­zendbureau tevergeefs gevraagd iets terug te doen, ..Iemand die we na vier jaar moesten ontslaan, zat vervolgens driekwart jaar zonder werk met behoud van salaris. Die had dus gewoon nog kunnen blij­ven. Nu staat ze achter de lopende hand paprika's te sorteren, terwijl wij om mensen zitten te springen. We hebben het nog nooit zo slecht gehad als het laatste jaar. We kij­ken het nog aan tot december.'"
Volgens Boot is het kiezen of de­len. Als de nood écht aan de man komt, zal de chauffeur eruit moe­ten. Dat scheelt duizend euro per maand. „We blijven de hele dag nog wel bereikbaar, maar kunnen dan niet meer 24 uur per dag rij­den. Alleen op vrijwilligers draai­en gaat niet. Met vrijwilligers is het zo: vandaag heb je hem, maar mor­gen is onzeker. Zij hebben ook hun rechten en plichten." Meer vrij­willigers vinden, is bovendien niet makkelijk, „Mensen met een uit­kering liggen zomers liever op het strand dan dat ze op de ambulance meerijden."
Tot acht jaar terug deden Joke en
voorzitter Piet van Berkel het alle­maal zelf. Toen reden ze 24 uur per dag zelf op de ambulance. Maar hier opnieuw mee beginnen, gaat niet. Joke: ..We zijn inmiddels achttien jaar ouder geworden.''
De Dierenambulance rukt op een gemiddelde dag vijftien tot twintig keer uit. Onlangs nog zette iemand een vogelkooi met vogel zomaar buiten. Vorige week werd een bok­je door een trein aangereden. „Hij was uit zijn verblijf ontsnapt en door een gammel hekje losgebro­ken. Het was dus de schuld van de eigenaar. De hele achterkant van hel beestje lag eraf. Met spoed gin­gen we naar de dierenarts, maar hij heeft het niet gered. Het andere bokje bevond zich nog op het ter­rein en stond letterlijk te gillen en te schreeuwen naar zijn kameraad­je. Die is later door de Spoorweg­politie weggehaald.'"
Zulke schrijnende gevallen zijn straks aan hun lot overgelaten als de Dierenambulance er niet meer is. Niemand die ze meer redt. ..Het mooiste zou zijn als bedrijven ons sponsoren, in ruil voor reclame op de wagen of in ons informatieblad. Mensen moeten ons steunen omdat wij hen ook niet laten barsten, on­danks onze nijpende situatie. Wij zeggen niet: sorry, maar we komen over een week wel een keertje langs. Al geeft iedereen maar een paar euro. Al die beetjes bij elkaar vormen samen een groot bedrag. Wan! mochten we echt failliet gaan, dan zijn de dieren de dupe. Dat gaat honderden dierenlevens per jaar kosten,"
Wie de Dierenambulance wil steu­nen. kan geld storten op giro 1520129 ter attentie van Dierenambulance Rotterdam En Omstre­ken of bellen naar OÏO-4768750. Donateur worden kost tien euro per jaar. waarbij je korting krijgt op de ritprijs. Eurosponsor® wor­den kost een euro per maand.

http://www.allegoededoelen.nl/index.php?gd=1362&t=ln&x=2045
Rockerduck 2.0
 

Berichtdoor Advocaat » wo jun 14, 2006 5:34 pm

De goede naam van mijn cliënt wordt te grabbel gegooid! U kunt een dagvaarding verwachten.
Advocaat
 

Berichtdoor Stephan » wo jun 14, 2006 5:37 pm

Aha, dus je bént de advocaat van de duivel.
Stephan
Member
 
Berichten: 297
Geregistreerd: zo apr 16, 2006 4:04 pm


Keer terug naar Maatschappelijk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron