Dieren­ambulance in een zware crisis

Politiek, religie, sport, gezondheid

Berichtdoor Rockerduck 2.0 » wo jun 14, 2006 4:21 pm

Hoe vind je nou zoiets? De dieren­ambulance is in een zware crisis. Gemotiveerde intelligente hardwerkende mensen krijgen geen subsidie, terwijl de uitvreters blijven. Allemaal op basis van wat regel-staren. Dat is nou ons beleid. Ik word er treurig van. Zo gaat dit kabinet met dieren om.

------------------------------------------

14 mei 2006
'Dit gaat dierenlevens kosten!'

ROTTERDAM - De Dieren­ambulance zit in een zware crisis. Sinds l januari is een eind gekomen aan de gesub­sidieerde banen en het spaarpotje is inmiddels leeg. „Al­leen op vrijwilligers draaien, gaat niet. Als dit zo doorgaat, is het over en uit met de Die­renambulance, Dat gaat een heleboel dierenlevens kos­ten", zegt penningmeester Joke Boot.
De Dierenambulance rijdt in heel Rotterdam en omstreken. Vijftien a twintig vrijwilligers zijn er werk­zaam en er rijden vier wagens door de regio. Vier mooie wagens waardoor mensen vaak denken 'dat het wel een rijke stichting zal zijn'. Niets is minder waar. zegt Boot. „Zulke wagens heb je uit pu­re noodzaak. zodat je niet hobbe­lend en bonkend met een ziek hondje naar de dierenarts hoeft te rijden. Het kantoor en de telefoon kosten ook geld. net als de dieren in de speciale reptielen- en amfibieënopvang die moeten eten en drinken."-
De stichting heeft nooit subsidie gehad, maar ondervindt nu de ge­volgen van de bezuinigingen op de ID-banen, De kraan is sinds l janu­ari dichtgedraaid. Daarvoor betaal­de de stichting al een jaar lang ruim 800 euro per maand om twee werknemers in dienst te kunnen houden van werkstad. Daardoor is het reservepotje flink leeg geraakt
Ontslagen waren niet te vermijden, De chauffeur werd in loondienst genomen, omdat de Dierenambu­lance anders niet meer 24 uur per dag kan uitrukken. Omdat er jaren­lang mensen via Werkstad werk­ten. werd aan dit gemeentelijke uit­zendbureau tevergeefs gevraagd iets terug te doen, ..Iemand die we na vier jaar moesten ontslaan, zat vervolgens driekwart jaar zonder werk met behoud van salaris. Die had dus gewoon nog kunnen blij­ven. Nu staat ze achter de lopende hand paprika's te sorteren, terwijl wij om mensen zitten te springen. We hebben het nog nooit zo slecht gehad als het laatste jaar. We kij­ken het nog aan tot december.'"
Volgens Boot is het kiezen of de­len. Als de nood écht aan de man komt, zal de chauffeur eruit moe­ten. Dat scheelt duizend euro per maand. „We blijven de hele dag nog wel bereikbaar, maar kunnen dan niet meer 24 uur per dag rij­den. Alleen op vrijwilligers draai­en gaat niet. Met vrijwilligers is het zo: vandaag heb je hem, maar mor­gen is onzeker. Zij hebben ook hun rechten en plichten." Meer vrij­willigers vinden, is bovendien niet makkelijk, „Mensen met een uit­kering liggen zomers liever op het strand dan dat ze op de ambulance meerijden."
Tot acht jaar terug deden Joke en
voorzitter Piet van Berkel het alle­maal zelf. Toen reden ze 24 uur per dag zelf op de ambulance. Maar hier opnieuw mee beginnen, gaat niet. Joke: ..We zijn inmiddels achttien jaar ouder geworden.''
De Dierenambulance rukt op een gemiddelde dag vijftien tot twintig keer uit. Onlangs nog zette iemand een vogelkooi met vogel zomaar buiten. Vorige week werd een bok­je door een trein aangereden. „Hij was uit zijn verblijf ontsnapt en door een gammel hekje losgebro­ken. Het was dus de schuld van de eigenaar. De hele achterkant van hel beestje lag eraf. Met spoed gin­gen we naar de dierenarts, maar hij heeft het niet gered. Het andere bokje bevond zich nog op het ter­rein en stond letterlijk te gillen en te schreeuwen naar zijn kameraad­je. Die is later door de Spoorweg­politie weggehaald.'"
Zulke schrijnende gevallen zijn straks aan hun lot overgelaten als de Dierenambulance er niet meer is. Niemand die ze meer redt. ..Het mooiste zou zijn als bedrijven ons sponsoren, in ruil voor reclame op de wagen of in ons informatieblad. Mensen moeten ons steunen omdat wij hen ook niet laten barsten, on­danks onze nijpende situatie. Wij zeggen niet: sorry, maar we komen over een week wel een keertje langs. Al geeft iedereen maar een paar euro. Al die beetjes bij elkaar vormen samen een groot bedrag. Wan! mochten we echt failliet gaan, dan zijn de dieren de dupe. Dat gaat honderden dierenlevens per jaar kosten,"
Wie de Dierenambulance wil steu­nen. kan geld storten op giro 1520129 ter attentie van Dierenambulance Rotterdam En Omstre­ken of bellen naar OÏO-4768750. Donateur worden kost tien euro per jaar. waarbij je korting krijgt op de ritprijs. Eurosponsor® wor­den kost een euro per maand.

http://www.allegoededoelen.nl/index.php?gd=1362&t=ln&x=2045
Rockerduck 2.0
 

Berichtdoor Liaan » wo jun 14, 2006 4:27 pm

:lol:
Sprekende imitatie.
Liaan
 

Berichtdoor Rockerduck 2.0 » wo jun 14, 2006 4:32 pm

Imitatie? Ik bén Rockerduck; om precies te zijn een verbeterde versie. De vorige versie had veel bugs en liep steeds vast. Middenin een discussie. En bij herstarten was dan alle informatie verloren of corrupt. Daar kwamen klachten over. Rockerduck (1.0) zal vanaf vandaag dus langzaam uit de markt verdwijnen. Excuses voor het ongemak. Het is een gratis tooltje, maar toch.
Rockerduck 2.0
 

Berichtdoor Ware DierenVriend » wo jun 14, 2006 4:35 pm

Dierenambulance

Een dierenambulance doet wat een gewone ambulance ook doet, maar dan voor dieren. Begin jaren '80 begonnen de eerste dierenambulances hun werk te doen. Een dierenambulance zorgt voor het welzijn van zowel huisdieren als wilde dieren, en heeft zodoende aan de ene kant een sociale functie, aan de andere kant een natuurbeschermingsfunctie.

Dierenambulances zijn vaak afhankelijk van giften, donaties, collectes en soms subsidies. De meeste medewerkers bij dierenambulances zijn vrijwilligers, maar sinds de invoering van Melkertbanen werken er ook betaalde krachten. Hoewel het voor een heel groot deel vrijwilligerswerk is, worden er hoge eisen gesteld aan medewerkers. Zo werken veel dierenambulances 24 uur per dag, en kan men in situaties terechtkomen die niet ongevaarlijk zijn.

lees verder:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dierenambulance
Ware DierenVriend
 

Berichtdoor Pluizer 2.0 » wo jun 14, 2006 5:31 pm

Nu is er ook de verbeterde Pluizer 2.0! De oude Pluizer 1.0 was nog niet hard genoeg. Hij was al heel goed in het gooien van modder en het beledigen van mensen, maar nu hebben we hem nog venijniger gemaakt. Wij zijn daarbij uitgegaan van zijn eerdere alias Braakbal. Hij heeft model gestaan voor Pluizer 2.0, waardoor Pluizer 2.0 helemaal geen provocatie nodig heeft om een aanval te beginnen. Ook zijn vermogen om onder aliassen mensen belachelijk te maken hebben we opgevoerd, zodat Pluizer 2.0 nog meer mensen tegelijk op de tenen kan trappen en weg kan jagen. Met name mensen met waardevolle informatie, zoals auteurs en medewerkers van Inducks. Ook beheerders zullen niet gespaard blijven.

Pluizer 2.0 dankt u voor uw aandacht. Nja!
Pluizer 2.0
 

Berichtdoor Stephan » wo jun 14, 2006 5:36 pm

Auteurs... wie zoal?
Stephan
Member
 
Berichten: 297
Geregistreerd: zo apr 16, 2006 4:04 pm

Berichtdoor Pluizer 2.0 » wo jun 14, 2006 5:43 pm

Uiteraard zal de vernieuwde Pluizer 2.0 doorgaan met zijn persoonlijke kruistocht tegen Keno Don Rosa. Pluizer 2.0 zal niet rusten voordat iedere Duck-lezer bekeerd is tot het anti-Rosaïsme, ook wel Barksisme genoemd. Daarnaast zal Pluizer 2.0 zijn haatcampagne op McDuck voortzetten, waardoor een dusdanige negatieve sfeer zal ontstaan, waarin auteurs die nu nog actief zijn, zoals Frank Jonker, niet meer zullen willen antwoorden. Pluizer 2.0 zal pas rusten als geen enkele auteur meer zal willen reageren.
Pluizer 2.0
 

Berichtdoor Stephan » wo jun 14, 2006 5:47 pm

Kletskoek. Naar wat ik heb gehoord kunnen Pluizer en Jonker het heel goed vinden. (Of ben ik verkeerd ingelicht?).
Stephan
Member
 
Berichten: 297
Geregistreerd: zo apr 16, 2006 4:04 pm

Berichtdoor Pluizer 2.0 » wo jun 14, 2006 6:00 pm

Nóg wel, maar daar gaat verandering in komen. Kijk, wat we hebben gedaan, is niet de fouten uit Pluizer 1.0 halen, maar die fouten juist versterkt. De fout van Pluizer 1.0 om posts van mensen opzettelijk verkeerd te interpreteren, bijvoorbeeld, en de fout van Pluizer 1.0 om anderen woorden in de mond te leggen. Die fouten zijn een essentieel onderdeel van Pluizer 2.0, en hij zal die aanwenden om goede relaties kapot te krijgen. Pluizer 1.0 heeft het al vor elkaar gekregen met Rockerduck en Inducks, nu moet Jonker ook lukken. Pluizer 2.0 gaat voor totale vernietiging.

Binnenkort komen we trouwens ook met een Stephan 2.0 op de markt, met verbeterde slijmen-bij-Pluizer optie!
Pluizer 2.0
 

Berichtdoor Dukka » wo jun 14, 2006 6:29 pm

Advocaat schreef:De goede naam van mijn cliënt wordt te grabbel gegooid! U kunt een dagvaarding verwachten.

Stephan schreef:Aha, dus je bént de advocaat van de duivel.

http://bb.mcdrake.nl/nedofftopic/viewtopic.php?t=47

*EDIT* boardlinking updated naar McDrake
Laatst bijgewerkt door Dukka op zo feb 11, 2007 3:51 am, in totaal 1 keer bewerkt.
"This is a business for lame ducks."
Dukka
Member
 
Berichten: 109
Geregistreerd: za jan 14, 2006 2:08 pm

Berichtdoor dierenambassade » za jun 17, 2006 12:34 pm

On-topic! Dierenambulance.

Taken van een dierenambulance zijn onder meer:
- Hulpverlening bij acute noodsituaties waar dieren bij betrokken zijn, zoals aanrijdingen en branden
- Dieren helpen die in onhandige situaties terecht zijn gekomen, zoals vogels in de schoorsteen, watervogels met loodvergiftiging of haakjes in hun bek door achtergelaten vistuig
- Het vervoer van mensen met hun huisdier naar en van de dierenarts, wanneer de mensen zelf geen vervoer hebben. Dit is meestal ook een bron van inkomsten voor de dierenambulance
- Het regelen van crematie of begrafenis van een huisdier. Het eerste contact met een huisdierenuitvaartcentrum kan worden gelegd, en ook het vervoer kan worden verzorgd
- Educatie en voorlichting aan kinderen, scholen en soms ook volwassenen. Vooral waar het gaat om wilde dieren die beschermd zijn
- Advies, vooral aan mensen die zich zorgen maken om dieren die in het wild thuishoren
Het ophalen en proberen thuis te brengen van zwerfdieren

http://nl.wikipedia.org/wiki/Dierenambulance
dierenambassade
 

Berichtdoor montoyaruler3 » za jun 17, 2006 9:38 pm

eerste keer dat ik dit topic zie, wat boeit de dieren-ambulance nu weer, dat er eerst maar eens fatsoenlijke mensenzorg in Nederland komt, geef al die ambulances eens een navigatiesysteem, want zonder zo'n ding is mijn opa overleden hoor!
montoyaruler3
Member
 
Berichten: 371
Geregistreerd: za jan 14, 2006 8:40 pm

Berichtdoor Dutchman » zo jun 18, 2006 6:54 pm

montoyaruler3 schreef:eerste keer dat ik dit topic zie, wat boeit de dieren-ambulance nu weer, dat er eerst maar eens fatsoenlijke mensenzorg in Nederland komt, geef al die ambulances eens een navigatiesysteem, want zonder zo'n ding is mijn opa overleden hoor!

Moet je net VVD stemmen, die helpt het helemaal om zeep met de bezuinigingen.
Dutchman
 

Berichtdoor montoyaruler3 » zo jun 18, 2006 9:51 pm

Dutchman schreef:
montoyaruler3 schreef:eerste keer dat ik dit topic zie, wat boeit de dieren-ambulance nu weer, dat er eerst maar eens fatsoenlijke mensenzorg in Nederland komt, geef al die ambulances eens een navigatiesysteem, want zonder zo'n ding is mijn opa overleden hoor!

Moet je net VVD stemmen, die helpt het helemaal om zeep met de bezuinigingen.

nee, partij van de dieren, die geven meer geld aan dieren uit dan aan de mens zelf!
montoyaruler3
Member
 
Berichten: 371
Geregistreerd: za jan 14, 2006 8:40 pm

Berichtdoor Avocaten » zo jun 18, 2006 11:45 pm

Dat zijn ook idioten.

Wat is het standpunt van de NVD over dieren en dierenambulances?
Avocaten
 

Volgende

Keer terug naar Maatschappelijk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron