Politiek 2.0

Politiek, religie, sport, gezondheid

Berichtdoor Dutchman » zo jun 18, 2006 6:52 pm

diederik schreef:http://www.ongein.nl/ongein/item.aspx?ID=4478

Hahahaha! Deze is zo grappig! LOL :D

:lol: :lol: :lol:

Geniaal! Formidabel! Ik lig krom, werkelijk! :lol:

"Negers zijn negers"... meesterlijk! :lol:
Dutchman
 

Berichtdoor diederik » zo jun 18, 2006 8:25 pm

http://www.ongein.nl/ongein/item.aspx?id=3911

Dit vind Rockerduck vast wel leuk ;)
diederik
Member
 
Berichten: 98
Geregistreerd: wo jan 18, 2006 5:35 pm

Berichtdoor Rockerduck » do jun 29, 2006 2:08 pm

Ik heb gister het Tweede Kamer-debat over Hirsi Ali en Verdonk gevolgd van 20:30 tot 04:30. Het werd echt behoorlijk spannend. Beter dan een goeie voetbalwedstrijd. Op een gegeven moment moest Kamervoorzitter Weisglas zelfs uit zijn functie worden gezet, omdat hij Kamervragen moest beantwoorden -terwijl het eigenlijk de termijn van Verdonk was-! Daarna werd om half 1 's nachts in allerijl minister Zalm nog opgetrommeld. Zoals altijd bleef Verdonk niet te vermurwen. Ze draaide zich in allerlei bochten, maar wist niet met (voor de Kamer) overtuigende antwoorden te komen.

Toen werd duidelijk dat coalitiepartner D66 het vertrouwen in de minister op wilde zeggen en werd er topoverleg gepleegd tot in de kleine uurtjes voordat het debat weer hervat werd. Om half 5 was het weer hervat, maar toen ik Ferry Mingelen hoorde vertellen dat D66 de motie ging steunen, maar die motie geen Kamermeerderheid kreeg, ben ik toch maar gaan slapen.

Het kan nog spannend worden: D66 wil dat de minister opstapt, Verdonk is dat geenszins van plan (omdat er geen Kamermeerderheid voor is), dus dan zou D66 uit het kabinet moeten stappen. Houden ze nu eindelijk een keer woord? En valt het kabinet dan of kunnen VVD en CDA door met gedoogsteun uit de Kamer?

Wordt vervolgd.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Pluizer » do jun 29, 2006 4:05 pm

Rockerduck schreef:Het kan nog spannend worden: D66 wil dat de minister opstapt, Verdonk is dat geenszins van plan (omdat er geen Kamermeerderheid voor is), dus dan zou D66 uit het kabinet moeten stappen. Houden ze nu eindelijk een keer woord?

Draaikont66 woord houden? Ze waaien met alle winden mee. Of gaan ze nu stoer doen met het oog op de verkiezingen? Op dit moment kunnen ze aandacht goed gebruiken, omdat ze anders stilletjes zullen verdwijnen.

Rockerduck schreef:En valt het kabinet dan of kunnen VVD en CDA door met gedoogsteun uit de Kamer?

Het zal wel weer met een sisser aflopen. Opmerkelijk dat zelfs ministers zo tegenover elkaar kunnen staan. Nu weet men wat een willekeurig rotzootje o.a. het asielzoekersbeleid is. Zelfs over een bekend, bedreigd persoon als Ayaan Hirsi Ali verkeert men in onzekerheid. Andere asielzoekers en vluchtelingen worden wel zonder pardon de grens over gezet. Bij Ayaan Hirsi Ali doet men onbeschaamd moeite om de kreukels glad te strijken. Voor het oog van publiek.

Balkende is vol van waarden en normen. Laat hij met de overheid beginnen.
Pluizer
Member
 
Berichten: 511
Geregistreerd: zo jan 15, 2006 7:52 pm

Berichtdoor montoyaruler3 » do jun 29, 2006 5:32 pm

val kabinetje val, denk dat dat alleen maar goed is voor partijen als die van Wilders, en op dit moment staan de linkse partijen niet zo heel lekker, al kan dat natuurlijk veranderen. gelukkig geen Ayaan meer. D66 mot niet zo zeuren zeg!
montoyaruler3
Member
 
Berichten: 371
Geregistreerd: za jan 14, 2006 8:40 pm

Berichtdoor Rockerduck » do jun 29, 2006 6:44 pm

Wilders? Die staat op 2 of 3 zetels! LPF op 0! Nawijn heeft nog niet eens een partij klaar en Marco Pastors ook niet! :lol:

Nee, laat die verkiezingen maar komen!
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor montoyaruler3 » do jun 29, 2006 9:07 pm

gevallen :D nee, maar als verdonk ofzo naar wilders gaat, zal die partij lekker groeien ;)
montoyaruler3
Member
 
Berichten: 371
Geregistreerd: za jan 14, 2006 8:40 pm

Berichtdoor Rockerduck » do jun 29, 2006 9:19 pm

Hahaha, gevallen gevallen gevallen! :lol:

Afbeelding

Vervroegde verkiezingen, als het goed is. En als die gluiperds het maar niet zo ritselen dat ze tot die tijd door mogen als romp-kabinet. Gewoon demissionair vind ik al teveel eer.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Pluizer » do jun 29, 2006 9:59 pm

Rockerduck schreef:Vervroegde verkiezingen, als het goed is. En als die gluiperds het maar niet zo ritselen dat ze tot die tijd door mogen als romp-kabinet. Gewoon demissionair vind ik al teveel eer.

Demissionair Balkenende... Dat doet een vaag belletje rinkelen. Toen het vorig kabinet Balkenende I viel, ging Balkenende allerlei wetten doordrukken. Dat was in "landsbelang", een kreet die hij als stopwoordje gebruikte. Men vond het vreemd om een demissionair kabinet zo actief te zien, maar Balkenende is zo brutaal als de beul. Je kunt alvast je zin maar hebben. Als je herkozen wordt heb je een voorsprong.
Ik ben benieuwd hoe Jan-Peter "normen en waarden" Balkenende zich nu op zal stellen.
Pluizer
Member
 
Berichten: 511
Geregistreerd: zo jan 15, 2006 7:52 pm

Berichtdoor Rockerduck » vr jun 30, 2006 1:08 am

Ik hoop dat PvdA en SP de voorsprong die ze enkele weken geleden in de peilingen nog hadden, weer in gaan halen, dat dit spelletje CDA en VVD de zetels gaat kosten die ze in diezelfde peilingen hadden terugverdiend en vooral dat GroenLinks een inhaalslag maakt. Het is zo typisch: de partij die het minst populistisch is, en die zo min mogelijk ruzie zoekt, krijgt de minste waardering..
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor montoyaruler3 » vr jun 30, 2006 10:23 am

Rockerduck schreef:Ik hoop dat PvdA en SP de voorsprong die ze enkele weken geleden in de peilingen nog hadden, weer in gaan halen, dat dit spelletje CDA en VVD de zetels gaat kosten die ze in diezelfde peilingen hadden terugverdiend en vooral dat GroenLinks een inhaalslag maakt. Het is zo typisch: de partij die het minst populistisch is, en die zo min mogelijk ruzie zoekt, krijgt de minste waardering..

PvdA heeft het minder, SP doet het (helaas) goed, hopelijk blijft links nét iets kleiner dan rechts. En ik gok erop dat D66 straks net als LPF alles kwijt raakt.
montoyaruler3
Member
 
Berichten: 371
Geregistreerd: za jan 14, 2006 8:40 pm

Berichtdoor Pluizer » vr jun 30, 2006 12:42 pm

Rockerduck schreef:Ik hoop dat PvdA en SP de voorsprong die ze enkele weken geleden in de peilingen nog hadden, weer in gaan halen, dat dit spelletje CDA en VVD de zetels gaat kosten die ze in diezelfde peilingen hadden terugverdiend en vooral dat GroenLinks een inhaalslag maakt.

PvdA de voorsprong inhalen? Met Wouter Bos? Als je in deze jaren geen sterke linkse oppositie kunt voeren, maar liever alvast lonkt naar je mogelijke coalitie-partners, wordt het niets met je partij. De SP laat wel duidelijk een eigen geluid horen. Ik zou SP niet in de meerderheid willen zien, maar als je links wilt stemmen is SP toch echt de partij om voor te gaan. PvdA en D66 zijn mij teveel bezig met het versieren van rechts, en ze zijn met moeite op een (vaste) mening te betrappen.
CDA zie ik als Commercieel Democratisch Appèl. Als christenen vind ik ze hypocriet. Alsof ze zo gezegend zijn, dat god hun bende wel opruimt en voor de daklozen zorgt.
VVD, LPF en Geert Wilders dat zijn van die partijen voor mensen die het beter dan een ander hebben, en die voorsprong willen vergroten.

Rockerduck schreef:Het is zo typisch: de partij die het minst populistisch is, en die zo min mogelijk ruzie zoekt, krijgt de minste waardering..

Een brutaal mens heeft de halve wereld. Zie bijvoorbeeld je grote vriend Bush. Wat een lachertje leek, is nu al jaren "machtigste man van de wereld".
Pluizer
Member
 
Berichten: 511
Geregistreerd: zo jan 15, 2006 7:52 pm

Berichtdoor Pluizer » vr jun 30, 2006 12:51 pm

O ja, ik vergeet Groenlinks. Dat vind ik een soort D66. Femke Halsema kan het leuk vertellen, maar evenals voorganger Paul Rosenmöller lijkt ze een salon-socialist. Ik zie ze als rechtse mensen die geld genoeg hebben om zogenaamd links te zijn.

Een rijke socialisten zijn sowieso hypocriet. Zie bijvoorbeeld Wim Kok. Inkomsten moet genivilleerd worden, ja ja, totdat ze zelf in een hogere schaal terechtkomen.
Ayaan Hirsi Ali en Rita Verdonk waren eerst ook links. (Toch?)
Pluizer
Member
 
Berichten: 511
Geregistreerd: zo jan 15, 2006 7:52 pm

Berichtdoor Rockerduck » vr jun 30, 2006 2:25 pm

Pluizer schreef:O ja, ik vergeet Groenlinks. Dat vind ik een soort D66. Femke Halsema kan het leuk vertellen, maar evenals voorganger Paul Rosenmöller lijkt ze een salon-socialist. Ik zie ze als rechtse mensen die geld genoeg hebben om zogenaamd links te zijn.

Dat is onzin. Dan heb je nog nooit het GroenLinks-programma gelezen of een toespraak van Femke Halsema gehoord. Of haar in een debat gezien of in een interview op tv. Als er nou iemand géén salon-socialist is, is zij het wel. Juist in deze tijden waarin populisme en verrechtsing de boventoon voert, houdt zij zich daar verre van. Ze blijft achter haar standpunten staan, draait niet zoals Bos 180 graden van de ene op de andere dag. Dat vind ik bewonderenswaardig.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Pluizer » vr jun 30, 2006 5:08 pm

Rockerduck schreef:Dan heb je nog nooit het GroenLinks-programma gelezen of een toespraak van Femke Halsema gehoord. Of haar in een debat gezien of in een interview op tv. Als er nou iemand géén salon-socialist is, is zij het wel.

:lol: Je hebt je gevoel voor humor nog niet verloren. Dat doet me goed. Femke Halsema praat met een upperclass-accent waar zelfs de jonge Boudewijn de Groot een schoffie bij is. Ze heeft in haar keel een aardappel waar de hele derde wereld een jaar van zou kunnen eten, en dan nog houd je een maaltijd over aan de kruimels.

Rockerduck schreef:Juist in deze tijden waarin populisme en verrechtsing de boventoon voert, houdt zij zich daar verre van. Ze blijft achter haar standpunten staan, draait niet zoals Bos 180 graden van de ene op de andere dag. Dat vind ik bewonderenswaardig.

Groenlinks is zo onbeduidend, dat het eenvoudig is om achter standpunten te blijven staan. Wat stelt Groenlinks precies voor, kun je dat kernachtig omschrijven in je eigen woorden? Wat is er "groen"? Wat is er "links"? Ik kreeg het gevoel dat het "een beetje vanne dit en een beetje vanne dat" is, zoals D66. Zo van: "Dit is mijn principe. Maar als het je niet bevalt, heb ik ook andere principes."

Wat ik wel goed vind is dat mama Femke Halsema als moeder zijnde, relatief actief en zichtbaar aanwezig in de kamer is.
Bij papa Wouter Bos heb ik de indruk dat PvdA-ers en links Nederland eerst even geduldig moeten wachten tot zijn kind naar de grote school kan. Hij straalt desinteresse uit, alsof zijn dag nog komen gaat. Iemand die zich reeds als oppositie zo afwezig en nonchalant opstelt, kan beter geen minister-president worden.
Pluizer
Member
 
Berichten: 511
Geregistreerd: zo jan 15, 2006 7:52 pm

VorigeVolgende

Keer terug naar Maatschappelijk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron