De slechtste president in de geschiedenis?

Politiek, religie, sport, gezondheid

Berichtdoor Daniel van Zeijkeren » za jul 01, 2006 1:33 am

Is Bush wel echt de president van de VS? Dat soort borrelpraat kan ik zelf ook verzinnen. Ik wil een bron, lieve schat!
Daniel van Zeijkeren
 

Berichtdoor Pluizer » za jul 01, 2006 2:13 am

Rockerduck schreef:"Geruchten"? Wat een bullshit. Als je gewoon even die documentaire had bekeken die ik nota bene in dit topic heb aangereikt, had je geweten waar het over ging. Maar die heb je zeker overgeslagen? Als je maar voor genoeg informatie je ogen sluit, kun je later altijd iemand betichten van "geruchten".

Ik kijk naar twee kanten van het verhaal.

Rockerduck schreef:Ten eerste: wie zegt dat een goed verhuld complot uit kan komen? Is men er, bijna 43 jaar later, al achter wie John F. Kennedy vermoord heeft? Over een paar jaar gaan de archieven van de FBI open. Wat gaat we daar aantreffen? Een hoop bewijsmateriaal is al vernietigd. De belangrijkste getuigen, Oswald en Ruby, zijn al jaren geleden vermoord. Hoe wil je zo iets ontrafelen? Ik denk dat Bush erop rekent dat er niets uitkomt.

Er is een groot verschil tussen het vermoorden van één persoon en het neerhalen van o.a. twee wolkenkrabbers.
Stel je voor dat president Bush met de vijand zou samenwerken, zoals jij stelt, dan hebben die vijanden belang bij verraad. Hoe praat je dat weg?

Rockerduck schreef:Ten tweede: denk je echt dat Bush er iets om geeft wat men na zijn dood over hem denkt? Als je zo machtig bent, gaat het je toch om het hier en nu? Bovendien denk ik dat hij een marionet is van de gehaaidere mannen achter hem, zoals Dick Cheney en Karl Rove en de zakenmensen die zijn (her-)verkiezingscampagne gesponsord hebben. Volgens mij gelooft hij zelf dat hij het 'Goede' aan het doen is en dat God hem zal belonen. Of anders weet-ie dat verdomd goed te spelen.

Ik vind president Bush een vreselijk figuur. Maar als hij zo vol van god is, zoals jij gelooft, hoe zou hij dan al die dode Amerikaanse medeburgers wegpraten? Dat is in tegenstelling tot een oorlog in Irak, wel heel dichtbij huis.

Je zou ook kunnen stellen dat Bush die aanslag dankbaar heeft aangegrepen, omdat hij een excuus zocht. En dat excuus lijkt me met een tegenwerkende president Saddam makkelijk te vinden.
Bij de overstroming in New Orleans heeft Bush ook gefaald. Zoals Nederland heeft gefaald met Enschede en Volendam. Dus je zou Bush nalatig kunnen noemen in het voorkomen van gevaar. Maar zou die orkaan Katrina ook een complot zijn? Om de armoedige wijken weg te spoelen, die het meest zouden lijden?

Om te stellen dat Bush een vreselijke vent is heb je heus geen duistere complot-theorieën nodig. De kritiek op een falend beleid is algemeen bekend. Leg daar nadruk op.

Rockerduck schreef:
Pluizer schreef:Hoe zeker is dat keizer Nero de brandstichter was? Of is dat ook een complot-theorie? Waar zijn je bronnen?

Mijn bronnen? Lees een geschiedenisboek, Pluizer, en doe niet zo dom, triest en zielig. Alsof ik dit allemaal uit mijn grote duim zuig.

Een Romeinse keizer die de stad Rome in fik steekt? Op eigen grondgebied? Het is jouw bewering. Onderbouw het maar. Je kunt kwalijk verwachten dat ik bibliotheken ga uitpluizen omdat jij weigert om duidelijk te zijn.

Rockerduck schreef::lol: Dus bij iemands' accent denk jij al aan een gebrek aan kennis?

Ik zei: Als ik hoor dat iemand een opperklas-achtergrond heeft, mag ik toch tenminste twijfelen aan diens linkse kennis.

Rockerduck schreef:Jij bent zeker zo iemand die denkt dat alle mensen met een Brabants accent ongeschoolde boeren zijn. Over bevooroordeeld gesproken...

En dan alle mensen met een Brabants accent achter me aan krijgen, met hooivorken en rieken? Ik zou me daar gek zijn. (nja!)

Rockerduck schreef:Ja, Rockerduck leest nog wel eens wat. Blijkbaar in tegenstelling tot Pluizer, die van toeten noch blazen weet. Voor algemeen bekende (of bekend veronderstelde, als je de middelbare school hebt afgemaakt) wil hij opeens 'bronnen'.

Ik wil altijd bronnen. Bronvermelding is belangrijk. Dat zou jij als wetenschappelijk student moeten weten.

Rockerduck schreef:Weet je je er niet meer uit te lullen? Hey, vraag dan gewoon om bronnen om het vaststaande te bewijzen. Stating the obvious. Zo rek je tijd!

Tijd rekken? Dan kan ik evengoed beweren dat jij vlug van alles op het forum smijt om tijd te winnen. :rolleyes:

Rockerduck schreef:
Pluizer schreef:Kun jij die enkele honderden historici noemen dan?

Jij? (Met je grote mond.)

Je kunt ze niet noemen? Dat dacht ik al. Vage verwijzingen naar onderzoekjes van her en der.

Rockerduck schreef:Leuk feit uit dat artikel: Bush heeft in zijn termijn meer geld geleend in het buitenland dan alle voorgaande regeringen gecombineerd. Bush is dus niet alleen desastreus voor de rest van de wereld, maar ook voor zijn eigen economie.

Wat heeft geld lenen met die complot-theorie te maken? Wat is het verband?

Rockerduck schreef:
Pluizer schreef:Houd toch eens op met die slachtofferrol.

Als jij ophoudt met dat gluiperige spel van jou.

Dus je speelt een slachtofferrol?

Rockerduck schreef:Zoals gezegd: begin eerste eens het beginartikel uit Rolling Stone te lezen, of dat andere artikel van David Sirota uit In these times dat ik ook heb gepost. Of bekijk die documentaire eens van TweeVandaag. Dat zijn nou bronnen, lieve schat. En als je bronnen wilt over keizer Nero en zo, ga dan effe fijn Googlen. Het is niet omdat jij elementaire kennis ontbeert, dat ik m'n tijd ga verdoen aan het bewijzen van het allang bekende.

Lekker makkelijk. Als toespreker Rockerduck in gebreke blijft, moet het publiek huiswerk gaan doen. :lol:
Ik weet genoeg over het onderwerp om jou een aantal kritische vragen te stellen. Als jij met de bewering komt dat Bush (deels) 9/11 op zijn geweten heeft, mét voorkennis, zou het interessant zijn als je dat onderbouwt.

Rockerduck schreef:
Pluizer schreef:Ben jij zo ruiterlijk en eerlijk dat je toegeeft dat je zuurstof verspilt en mensen laat barsten?

Barsten? Wie laat ik barsten? Waar gáát dit over?

Hoe liefdadig ben jij? Wat doe jij actief voor de mensheid? Gewoon even een gewetensvraag in het algemeen.
Pluizer
Member
 
Berichten: 511
Geregistreerd: zo jan 15, 2006 7:52 pm

Berichtdoor Pluizer » za jul 01, 2006 2:42 am

Daniel van Zeijkeren schreef:Is Bush wel echt de president van de VS? Dat soort borrelpraat kan ik zelf ook verzinnen. Ik wil een bron, lieve schat!

Nu je 't zegt. Je zou schrikken als je zou beseffen hoeveel je maar van horen zeggen hebt.

In het geval van deze vraag, of Bush wel echt de president van de VS is, zijn er vele bronnen die beweren dat dit inderdaad het geval is. Dat staat elke dag in zowat elke krant, bijvoorbeeld.

Rockerduck's stukjes daarentegen zijn een stuk moeilijker te bewijzen. Het zijn vaak maar samenstellingen van beweringen van critici en onderzoekers, die door anderen weer tegengesproken kunnen worden.
Pluizer
Member
 
Berichten: 511
Geregistreerd: zo jan 15, 2006 7:52 pm

Berichtdoor Rockerduck » za jul 01, 2006 3:55 am

Pluizer schreef:Ik kijk naar twee kanten van het verhaal.

Volgens mij kijk jij naar geen één kant, anders zou je het niet hebben over "geruchten". Als je bijvoorbeeld die dcumentaire had bekeken, zou je hebben kunnen zien en horen welke aanwijzingen de Amerikaanse regering voor 9/11 heeft ontvangen.

Pluizer schreef:Er is een groot verschil tussen het vermoorden van één persoon en het neerhalen van o.a. twee wolkenkrabbers.

Het vermoorden van Kennedy heeft wel desastreuze gevolgen gehad. Kennedy was voornemens de troepen uit Vietnam geleidelijk terug te trekken. Zijn opvolger Johnson stuurde juist meer troepen naar het front. (Vandaar ook een theorie dat de machtige wapen- en oorlogsindustrie achter de moord zat.) Dat heeft vele duizende Amerikaanse soldaten het leven gekost.

Pluizer schreef:Stel je voor dat president Bush met de vijand zou samenwerken, zoals jij stelt, dan hebben die vijanden belang bij verraad. Hoe praat je dat weg?

Ho, wacht even. Ik heb nooit beweerd dat Bush samen heeft gewerkt met de vijand. Ik heb alleen gezegd dat het mij lijkt dat hij van de aanslag op de hoogte was. Dat is iets wezenlijks anders dan samenwerken met de terroristen die de gruweldaad gepleegd hebben.

Pluizer schreef:Ik vind president Bush een vreselijk figuur. Maar als hij zo vol van god is, zoals jij gelooft, hoe zou hij dan al die dode Amerikaanse medeburgers wegpraten? Dat is in tegenstelling tot een oorlog in Irak, wel heel dichtbij huis.

Ik denk dat er twee verklaringen zijn.
1.) Bush ziet die slachtoffers van 9/11 als 'noodzakelijk kwaad' om zo de tragedie uit te kunnen buiten en 'vrede en democratie' te kunnen brengen in Irak. Tijdens een bezoek aan de Palestijnse autoriteiten heeft Bush volgens een Palestijnse functionaris gezegd dat God wilde dat hij Irak binnenviel.
http://www.guardian.co.uk/usa/story/0,1 ... 78,00.html

2.) Bush speelt dat hij zo Christelijk is om de steun van het gelovige Amerikaanse publiek achter zich te krijgen. In feite maakt hij zich niet zo druk om 3.000 Amerikanen meer of minder die hij als 'collateral damage' ziet. Hoewel dit meer past bij Cheney en Rove, denk ik.

Pluizer schreef:Je zou ook kunnen stellen dat Bush die aanslag dankbaar heeft aangegrepen, omdat hij een excuus zocht. En dat excuus lijkt me met een tegenwerkende president Saddam makkelijk te vinden.

Oh, maar dat is ook zeker zo. Bush heeft 9/11 ten volste uitgebuit. Zo heeft hij, net als zijn ministers, meermalen de link gelegd tussen Al Qu'aida en Hussein. Die zouden samenwerken om de VS aan te vallen. Daar bleek niks van waar.
http://msnbc.msn.com/id/4523156
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/ar ... Jun16.html

Pluizer schreef:Bij de overstroming in New Orleans heeft Bush ook gefaald. Zoals Nederland heeft gefaald met Enschede en Volendam. Dus je zou Bush nalatig kunnen noemen in het voorkomen van gevaar. Maar zou die orkaan Katrina ook een complot zijn? Om de armoedige wijken weg te spoelen, die het meest zouden lijden?

Bush heeft daar inderdaad gefaald. Hij heeft belangrijke waarschuwingen genegeerd.
http://news.independent.co.uk/world/ame ... 310195.ece
http://abcnews.go.com/US/story?id=1537584

Pluizer schreef:Om te stellen dat Bush een vreselijke vent is heb je heus geen duistere complot-theorieën nodig. De kritiek op een falend beleid is algemeen bekend. Leg daar nadruk op.

Ik doe niets anders. Alleen wordt dat meteen al afgedaan als "linkse propaganda". Ook jij trekt bijvoorbeeld het openingsartikel in twijfel. Je moet wel weten wat je wilt.

Pluizer schreef:Een Romeinse keizer die de stad Rome in fik steekt? Op eigen grondgebied? Het is jouw bewering. Onderbouw het maar. Je kunt kwalijk verwachten dat ik bibliotheken ga uitpluizen omdat jij weigert om duidelijk te zijn.

Volgens Wikipedia blijkt er toch nog steeds discussie te zijn onder historici of de brand nu wel of niet door Nero aan is gestoken. Men betwist ook of Nero op dat moment buiten Rome was, of dat hij toekeek en niets deed. Een parallel met Bush?
http://en.wikipedia.org/wiki/Great_fire_of_Rome

Andere bronnen zeggen:

History has blamed Nero for the disaster, implying that he started the fire so that he could bypass the senate and rebuild Rome to his liking. Much of what is known about the great fire of Rome comes from the aristocrat and historian Tacitus, who claimed that Nero watched Rome burn while merrily playing his fiddle. Gangs of thugs prevented citizens from fighting the fire with threats of torture, Tacitus wrote. There is some support for the theory that Nero leveled the city on purpose: the Domus Aurea, Nero's majestic series of villas and pavilions set upon a landscaped park and a man-made lake, was built in the wake of the fire.
http://www.pbs.org/wnet/secrets/case_rome/index.html

In ieder geval is het wel zo dat Nero de schuld stak op de mensen die er geen schuld aan hadden, de Christenen, om hen te kunnen vervolgen.
http://www.jeroenboschcollege.nl/pagina.asp?pageID=474

Pluizer schreef:Ik zei: Als ik hoor dat iemand een opperklas-achtergrond heeft, mag ik toch tenminste twijfelen aan diens linkse kennis.

Hoe kun je zeker weten dat iemand's accent samenhangt met de klasse waarin hij of zij is opgegroeid? Wat is het verband tussen opgroeien in upperclass en geen kennis over iets bezitten? Een mens kan zich niet informeren omdat hij/zij uit een bepaalde klasse komt??

RPluizer schreef:Ik wil altijd bronnen. Bronvermelding is belangrijk. Dat zou jij als wetenschappelijk student moeten weten.

Sommige dingen mag je als algemeen bekend aanvaarden. Dat zou je als weldenkend mens moeten weten.

Pluizer schreef:Je kunt ze niet noemen? Dat dacht ik al. Vage verwijzingen naar onderzoekjes van her en der.

Nogmaals: ik heb genoeg bronnen genoemd. Dat jij ze "vage onderzoekjes her en der" noemt, wijst alleen maar uit dat jij ze niet gelezen hebt.

Pluizer schreef:Wat heeft geld lenen met die complot-theorie te maken? Wat is het verband?

Jij zei dat de bronnen van mij "borrelpraat" bevatten. Daarop noemde ik een willekeurig feit uit een bron. Ik heb nooit gezegd dat er een verband is met 9/11. Het geeft wel, net als 9/11, aan hoe slecht Bush is voor zijn land.

Pluizer schreef:Dus je speelt een slachtofferrol?

Dus je speelt een gluiperig spel?

Pluizer schreef:Lekker makkelijk. Als toespreker Rockerduck in gebreke blijft, moet het publiek huiswerk gaan doen. :lol:

Lekker makkelijk. Als lezer Pluizer weigert aangereikte bronnen te lezen, worden Rockerduck's bijdragen "borrelpraat" genoemd. :lol:

Pluizer schreef:Ik weet genoeg over het onderwerp om jou een aantal kritische vragen te stellen. Als jij met de bewering komt dat Bush (deels) 9/11 op zijn geweten heeft, mét voorkennis, zou het interessant zijn als je dat onderbouwt.

Ja, hallo, hoe vaak wil je dat ik iets onderbouw? Dat is nu al de derde keer. Ik blijf niet bezig. Begin eerst maar eens met te lezen en te bekijken wat er tot dusver gepost is. Daarna praten we wel weer verder.

Pluizer schreef:Hoe liefdadig ben jij? Wat doe jij actief voor de mensheid? Gewoon even een gewetensvraag in het algemeen.

Ik heb gedoneerd voor de slachtoffers van de Tsunami en de aardbeving in Pakistan. Ik ben daar nu wat voorzichtiger in, nu is gebleken dat er opeens veel geld "over" is van de Tsunami-hulp. Hoe kan dat nou "over" zijn? En laatst was er dat schandaal over Katrina: met het gedoneerde geld werd porno aangekocht voor enkele hoge piefen.
http://www.zibb.nl/horeca/nieuws_start/ ... index.html

Ik koop ook wel eens een daklozenkrant.

Kleine dingen. Opstaan voor oude mensen in de bus en trein, terwijl anderen consequent blijven zitten. Je stoel afstaan aan een dame als de rest van de heren haar stoïcijns negeren. Altijd m'n rommel netjes opruimen, niets op straat laten slingeren. Het zijn ook juist dat soort dingen die tellen om de wereld wat beter leefbaar te maken. Mijn zus is cassiére en die vertelt iedere dag de vreselijkste verhalen over asociale mensen in de winkel. Dan denk ik dat ik het zo slecht nog niet doe.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Rockerduck » ma jul 03, 2006 2:11 am

Niet alleen over Bush, maar een aardig overzicht van wat 50 jaar werelddominatie door de VS heeft betekend:
1950-2001

Vooral leuk voor Montoyaruler, die die wereldmacht zo geweldig vindt. Misschien gaan z'n ogen eens open.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Rockerduck » zo jul 09, 2006 9:01 pm

http://www.cnn.com/2006/LAW/07/09/soldi ... index.html

5 soldiers charged in Iraq rape-murder case
Former soldier already charged in U.S. court


Sunday, July 9, 2006; Posted: 12:32 p.m. EDT (16:32 GMT)

BAGHDAD, Iraq (CNN) -- Four U.S. soldiers in Iraq are charged with participation in the "rape and murder of a young Iraqi woman and three members of her family," the U.S. military said Sunday.

The soldiers are "accused of rape and murder," the military said in a news release.

A fifth soldier is accused of dereliction of duty for failing to report the offenses.

All five are charged with conspiring with former Pfc. Steven D. Green to commit the crimes, the military said, in connection with the incident in March in Mahmoudiya, Iraq.

Green has been charged in a U.S. civilian court with rape and murder. Last week he pleaded not guilty in federal court in Kentucky.

Green was honorably discharged from the Army after being diagnosed with an unspecified personality disorder before the incident came to light, according to court papers.

The military charges against the five soldiers were issued Saturday. The military, in its news release, did not name the five soldiers.

A U.S. defense official told CNN the five soldiers are still on their base in the Mahmoudiya area, have had their weapons taken away, and are being escorted everywhere they go on the base.

Green remains behind bars in Louisville, Kentucky.

Prosecutors have said Green shot and killed an Iraqi man, woman and child before raping a young female from the same family and killing her. (Watch tour of alleged crime scene in Mahmoudiya -- 2:04)

Different ages have been cited for the rape victim. The FBI affidavit supporting the arrest puts her age at 25. The U.S. military said she was 20. Fadhel Saif, the mayor of Mahmoudiya, told CNN he has heard the victim was 16.

A Justice Department affidavit says Green and other soldiers planned to rape a young woman who lived near the checkpoint they manned in Mahmoudiya.

The affidavit says three soldiers allegedly accompanied Green into the house, and another soldier was told to monitor the radio while the assault took place.

The affidavit says Green shot the woman's relatives, including a girl of about 5; raped the young woman; then fatally shot her.

Soldiers are quoted in the affidavit as telling investigators that Green and his companions then set the family's house afire, threw an AK-47 rifle used in the killings into a canal and burned their bloodstained clothing.

The military, in its news release Sunday, wrote that the charges are "merely an accusation. Those accused are presumed innocent until and unless proven guilty beyond a reasonable doubt."

The statement said the soldiers still on active duty will face an Article 32 investigation, similar to a grand jury hearing in civilian law. The Article 32 proceeding will determine whether there is enough evidence to place them on trial.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Rockerduck » zo jul 09, 2006 9:04 pm

http://www.cnn.com/2006/WORLD/meast/07/ ... index.html

Gunmen kill 40 Sunnis in rampage
Car bombs kill 19 others near Shiite prayer site


Sunday, July 9, 2006; Posted: 1:55 p.m. EDT (17:55 GMT)

BAGHDAD, Iraq (CNN) -- Gunmen roaming a Baghdad neighborhood on Sunday killed at least 40 unarmed Iraqis as soon as they identified them as Sunnis, emergency police said.

Ala'a Makki, a spokesman for the Iraqi Islamic Party -- Iraq's main Sunni political movement -- said the victims included women and children.

He called the killings in Hay al Jihad "one of the biggest massacres of Sunnis."

Later Sunday, two car bombs detonated simultaneously at a market in Baghdad's Karsa neighborhood, killing at least 19 and wounding 59, police said.

The market is close to the Tammimi Hussainiye, a Shiite prayer site.

In the Hay al Jihad rampage, gunmen -- mostly "young reckless teenagers" -- started to pick up Sunni youth and execute them in public, while others went door-to-door looking for Sunni families who stayed behind, Makki said.

After warning one Iraqi woman she had 10 seconds to leave, the gunmen killed her and her children, Makki said.

A member of the Iraqi Islamic Party was dragged out of his house at 7 a.m. and executed, he said.

A witness in the Hay al Jihad neighborhood said he walked outside his home and saw the main street lined with bodies, and the attackers setting fire to homes.

He said residents tried to call the Ministries of Interior and Defense, without success.

Makki blamed the Mehdi militia loyal to radical Shiite cleric Muqtada al-Sadr.

The violence continued for eight hours, Makki said, blaming the Ministries of Interior and Defense for not responding, and saying U.S. forces responded too late to stop most of the killings.

Wissam Mohammad Hussein al-Ani, a 27-year-old Sunni calligrapher, told The Associated Press three gunmen stopped him as he walked toward the bus and asked him to produce his identification. They let him go after he produced a fake ID with a Shiite name but seized two young men standing nearby.

The Shiite owner of a supermarket in the area said he saw heavily armed men pull four people out of a car, blindfold them and force them to stand to the side while they grabbed five others out of a minivan, the AP reported.

"After ten minutes, the gunmen took the nine people to a place few meters away from the market and opened fire on them," Saad Jawad Kadhim al-Azzawi told the AP. "When I heard the gunfire, I closed my supermarket and went home."

Violence follows attacks on Shiite, Sunni sites

The violence in the Baghdad neighborhood follows an insurgent bomb attack on a Shiite place of prayer in the same neighborhood Saturday night. The U.S. military said that attack killed 12 and injured 18.

On Friday, a car bomb detonated outside a Sunni mosque in the same neighborhood, although the casualty count was not clear.

Makki said after the Shiite mosque was attacked Saturday night, the Mehdi militia warned Sunni residents to leave the neighborhood immediately or face death.

The killings come amid the much-touted "Operation Together Forward," launched last month by the Iraqi government to restore security to the streets of Baghdad. That operation involves Iraqi forces, backed by the U.S. military.

In Washington, Undersecretary of State R. Nicholas Burns told CNN's "Late Edition with Wolf Blitzer" Sunday morning that he is "very disturbed by the reports," but added that he has faith in the government of Prime Minister Nuri al-Maliki to handle the matter.

"His intention and the government's intention is to try to bring the different groups in Iraq together, the Sunni, the Shia and the Kurds. The government, obviously, has to take responsibility for law and order in the streets and we hope very much that these horrible and violent actions will be put to a stop immediately," Burns said.

Asked whether he is confident that Maliki, a Shiite, will go after the Shiite militias, Burns said, "He is someone who has been saying the right things and doing the right things, frankly, to try to bring order back to the streets of Iraq."

Also in Washington, Iraq's ambassador to the United States, Samir Sumaidaie, blamed sectarian violence, and said it was not all carried out by Shiites.

"There were atrocities committed in the other direction," he said, citing recent bombings in Sadr City that killed "dozens of dozens" of Shiites.

"We will have this sectarian violence, no doubt, to continue for a while. The important thing, really, is to enable the government to control the situation."

He cited the "national unity government's" call for the breakup of militias. "I think the Americans, the international community and, of course, all responsible Iraqis must enable this government to execute its policy of disbanding militias."

"If I had one thing that I could wish for the Iraqi people, it would be to disarm the Iraqi militias," Sen. Lindsey Graham, R-South Carolina, told CNN.

CNN's Arwa Damon and Jomana Karadsheh contributed to this report.

Copyright 2006 CNN. All rights reserved.This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed. Associated Press contributed to this report.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Rockerduck » zo jul 09, 2006 9:07 pm

http://www.cnn.com/2006/WORLD/meast/07/ ... index.html

Report: Marine response to Iraq deaths faulted

Saturday, July 8, 2006; Posted: 2:57 p.m. EDT (18:57 GMT)

(CNN) -- A leading U.S. military commander has determined that "some senior Marine officers were negligent in failing to investigate more aggressively" the Haditha killing allegations in Iraq, The New York Times reported Saturday.

U.S. Marines are alleged to have killed up to 24 Iraqi civilians in the western Iraqi town of Haditha on November 19 after a roadside bomb killed one of the Marines.

Lt. Gen. Peter Chiarelli, the second-ranking U.S. commander in Iraq, reviewed a report conducted by Maj. Gen. Eldon Bargewell "into the reporting, training, and command climate as it related to circumstances surrounding the deaths in Haditha."

Chiarelli forwarded copies of the report to Gen. George Casey, the top commander in Iraq, and came up with conclusions and recommendations.

In addition to Bargewell's investigation, the Naval Criminal Investigative Service is conducting a criminal inquiry.

CNN is working to confirm the contents of Chiarelli's findings and recommendations of the Bargewell report.

The Times article -- citing two Defense Department officials -- said that Chiarelli concluded "senior officers failed to follow up on inaccuracies and inconsistencies in the initial reporting of the incident that should have raised questions."
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Rockerduck » di jul 11, 2006 2:20 am

In de meest recente Vrij Nederland staat een stuk van Jan Donkers over de tentoonstelling 'This is America; visies op de Amerikaanse Droom' in het Centraal Museum te Utrecht. Donkers probeert te verklaren waar die dubbele houding van Europeanen vandaan komt, van enerzijds de VS omarmen en haar anderzijds genadeloos afwijzen. Een genuanceerd verslag, voor de geïnteresseerden.

Eén passage die ik jullie niet wil onthouden:

Meta Knol [samensteller van de expositie] brengt in haar inleiding van de tentoonstellingscatalogus de recent door de Unesco aangenomen resolutie 'Protection and Promotion of the Diversity of Cultural Expressions' in herinnering. Daarin stond geschreven dat "culturele diversiteit een garantie vormt voor een rijke en veelzijdige wereld, waarin individuele keuzevrijheid bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van mensen, gemeenschappen en landen." Een overweldigende meerderheid van honderdachtenveertig lidstaten [er zijn 191 door de Verenigde Naties erkende lidstaten] stemde vóór deze conventie; er waren twee tegenstemmen. De lezer mag raden welke twee dat waren. Juist ja, en de andere was Israël dat natuurlijk wel eens iets terug mag doen voor al die miljarden die het onder het mom van ontwikkelingshulp van de Verenigde Staten incasseert. Maar ja, de resolutie was dan ook het initiatief van de twee 'sissy states' bij uitstek, Frankrijk en Canada.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Rockerduck » ma jul 17, 2006 1:15 am

Voor de liefhebbers: iedere zaterdag is er om 17.30 op RTL 5 de sitcom That's my Bush!
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Rockerduck » do jul 20, 2006 12:14 am

19 Juli 2006 21:12
Bush gebruikt veto tegen stamcelwet

President Bush heeft voor het eerst zijn veto gebruikt tegen een wet. Hij verwierp het voorstel van het Congres om overheidssubsidie te geven voor stamcelonderzoek. Volgens Bush is dat onderzoek, waarbij embryo's gebruikt worden, moreel verwerpelijk.

Menselijk leven mag volgens Bush niet worden gebruikt "om reserveonderdelen te maken". Stamcellen kunnen zich tot elke willekeurige cel ontwikkelen. Met die methode hopen wetenschappers in de toekomst ziekten te kunnen genezen.

Met zijn veto lost Bush een belofte in aan de conservatieve Amerikanen die op hem hebben gestemd.

http://www.nos.nl/nos/artikelen/2006/07 ... EF99E.html
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Daniel73 » di jul 25, 2006 12:22 am

The Doors - The Unknown Soldier
http://www.youtube.com/watch?v=dpEhCHjTT3Y

Cynische, ademstollende video-clip. Jim Morrisson wordt gefusillieerd en daarna grove beelden van de Vietnam-oorlog.

Ik ben benieuwd wat Rockerduck ervan vindt.
Daniel73
Member
 
Berichten: 917
Geregistreerd: vr jun 02, 2006 5:45 pm
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Soldaat » di jul 25, 2006 10:50 pm

It's all over voor the unknown soldier.
Doet me denken aan die scene uit Amsterdamned waarin die heil soldaat met haar grijpgrage handjes in de collecte bus zit.
Mensen vermoorden ,die het goede prediken maar het slechte uitvoeren: mag dat?
Soldaat
 

Berichtdoor Daniel73 » vr jul 28, 2006 12:34 am

Frusciante For President
This is an ad from the 2004 election endorsing John Frusciante as president... too bad the campaign didn't take off more...
http://www.youtube.com/watch?v=yCgSQyNxrSU
Daniel73
Member
 
Berichten: 917
Geregistreerd: vr jun 02, 2006 5:45 pm
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Rockerduck » di aug 01, 2006 12:12 am

Eén van de weinige tv-critici/satirici die de regering-Bush op de hak durft te nemen, is Stephen Colbert. Hij begon bij Jon Stewart in diens fake news show The Daily Show, maar heeft nu een eigen programma, The Colbert Report. Daarin speelt hij dat hij een conservatieve Bush-steunende nieuwslezer is. Als dat typetje heeft hij op het échte White House press diner opgetreden. Hij richtte zich daarbij soms rechtstreeks tot Bush en maakte hem op komische wijze finaal af. Op subtiele manier, maar met een glasheldere boodschap. Erg gewaagd, nog steeds in deze tijd. Het filmpje is hier te zien. Let vooral ook op Bush z'n sippe gezicht.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

VorigeVolgende

Keer terug naar Maatschappelijk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron