Politiek 2.0

Politiek, religie, sport, gezondheid

Berichtdoor Keetje » zo jul 30, 2006 5:26 pm

Zou je 'm misschien iets groter kunnen scannen? Het is nu net niet te lezen.
Keetje
 

Berichtdoor Rockerduck » zo jul 30, 2006 6:48 pm

Helaas niet, dit is het beste resultaat wat ik kan krijgen.

Tip: loop eens binnen bij de openbare bibliotheek als je er toch langskomt. (Of ook als je er niet langskomt, trouwens, maar als je er gericht naar toe gaat.) Daar hebben ze vast ook de Vrij Nederland.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor sjon » ma aug 28, 2006 8:00 pm

VVD wil duur WW-uitkering halveren
ROTTERDAM - De maximale duur van een werkloosheidsuitkering moet omlaag van 38 naar negentien maanden. Dat staat in het conceptverkiezingsprogramma van de VVD. Volgens FNV zakken de liberalen met de plannen 'onder de fatsoensbodem'. De werkgevers juichen de plannen toe.

ANP
Mark Rutte na zijn verkiezing tot lijsttrekker van de VVD. Op de achtergrond verliezend kandidaat Rita Verdonk.
Foto: ANP

De eerste drie maanden van de werkloosheid kan de uitkering dan wel omhoog van 70 naar 80 procent van het laatstverdiende loon. Het programma, opgesteld onder leiding van topman Ben Verwaayen van British Telecom, lekte vorige week al grotendeels uit.

1400 euro koopkrachtverbetering

De VVD mikt in het stuk onder meer op een belastingverlaging van 3 procent voor iedereen, wat een modaal gezin ongeveer 1400 euro aan koopkracht moet opleveren. Hierdoor blijven grote loongolven, die slecht zijn voor de economie, achterwege, volgens de liberalen.

Verwaayen omschreef het programma als „een stuk voor de kiezer, in de taal van de kiezer, met de logica van de kiezer”. Volgens hem is het stuk van vijftien pagina's in tien minuten te lezen.

Kern van het programma is volgens Verwaayen „Nederland opnieuw ambitie geven en uit mensen halen wat erin zit. Kansen voor iedereen, iedereen telt mee.”

Andere punten in het VVD-programma zijn het afschaffen van de onroerendzaakbelasting voor huiseigenaren en gratis kinderopvang voor werkenden.

Ingreep in de sociale zekerheid

De VVD-wensen kosten in totaal 17 miljard euro. Volgens het verkiezingsprogramma moet dat geld onder meer beschikbaar komen door forse ingrepen in de sociale zekerheid. Naast de WW-ingreep (0,5 miljard) gaat het om het afschaffen van de bijstand voor jongeren onder de 27 (0,3 miljard) en het koppelen van de uitkeringen aan de prijzen in plaats van aan de lonen (0,8 miljard). Ook bij de overheid en in de gezondheidszorg willen de liberalen drastisch snijden.

Discriminatie is in de ogen van de VVD zo'n grote prioriteit dat het verbodsartikel in de Grondwet voorrang moet krijgen ten opzichte van de andere artikelen. Nu zijn alle artikelen nog gelijk, wat soms tegenstrijdigheden oplevert tussen het verbod van discriminatie en de vrijheid van godsdienst.
sjon
 

Berichtdoor Rockerduck » di aug 29, 2006 2:56 am

Ik vind het verkiezingsprogramma van de VVD ronduit a-sociaal. Sorry, maar meer kan ik er echt niet van maken. Geen bijstand meer voor mensen onder de 27, maar wat moeten mensen dan zie zich kapot solliciteren maar geen baan vinden? Of mensen die om wat voor redenen (psychisch, lichamelijk) niet kunnen werken?

Wouter Bos maakte ook mooi gehakt van die plannen voor belastingverlaging: dat heeft toch geen nut als de kosten voor de zorg weer stijgen? Het basispakket moet volgens de VVD nóg verder uitgekleed worden. Mijn oma doet niets anders dan naar de dokter of het ziekenhuis gaan, en geloof me, niet voor haar lol. Ze heeft een hele kast vol medicijnen. Hoe moet dat betaalbaar blijven zonder fatsoenlijke basiszorg (en met instandhouding van de noc-claim regeling)?

Waarom niet 3% belastingverlaging voor degenen die het nodig hebben? Nu geldt die verlaging ook voor topmanagers met een inkomen van acht ton per jaar, of multimiljardairs. Die hebben zo'n korting toch helemaal niet nodig?

De VVD wil "minder files, meer asfalt". Nu zitten ze al sinds om en nabij 1981 onafgebroken in de regering en nu weten ze nóg niet dat meer asfalt juist tot meer files leidt? Waar moet al dat asfalt komen? Hoeveel natuur moeten we nog afbreken voordat men doorkrijgt dat het zo niet werkt? Waarom niet voor fatsoenlijk en betaalbaar openbaar vervoer zorgen? Dat is nu een ramp. In België werkt het wel; de Belgische Spoorwegen zijn een groot succes. Maar de VVD kiest voor de auto.

Kan iemand mij één reden geven om op de VVD te stemmen?
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor Advocaat » wo aug 30, 2006 3:37 am

Dames en heren,

Ik ben verheugd u mede te kunnen delen dat er vandaag wederom een schrijven van mijn gewaardeerde cliënt dhr. Rockerduck over de politiek is geplaatst in het periodiek Metro.
Advocaat
 

Berichtdoor zucht... tsk tsk » vr sep 01, 2006 5:43 am

Advocaat schreef:Dames en heren,

Ik ben verheugd u mede te kunnen delen dat er vandaag wederom een schrijven van mijn gewaardeerde cliënt dhr. Rockerduck over de politiek is geplaatst in het periodiek Metro.

Laat dan gewoon ZIEN.
zucht... tsk tsk
 

Berichtdoor Rockerduck » vr sep 01, 2006 8:30 pm

zucht... tsk tsk schreef:
Advocaat schreef:Dames en heren,

Ik ben verheugd u mede te kunnen delen dat er vandaag wederom een schrijven van mijn gewaardeerde cliënt dhr. Rockerduck over de politiek is geplaatst in het periodiek Metro.

Laat dan gewoon ZIEN.

Kan niet. Is alleen beschikbaar in pdf op Internet. Kan niet kopiëren-plakken. Betweter.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor zucht... tsk tsk » za sep 02, 2006 5:35 pm

Rockerduck schreef:Kan niet. Is alleen beschikbaar in pdf op Internet. Kan niet kopiëren-plakken. Betweter.

Heb je zelf geen kopie? Nu moet McDuck het zonder de legendarische woorden van Rockerduck stellen...
zucht... tsk tsk
 

Berichtdoor Rockerduck » za sep 02, 2006 6:04 pm

Ga maar kijken op Metro online.
Rockerduck
Member
 
Berichten: 652
Geregistreerd: di jan 17, 2006 12:36 am

Berichtdoor rapport » vr sep 22, 2006 2:13 am

Donner en Dekker treden af na rapport
DEN HAAG (ANP) - De ministers Piet Hein Donner (Justitie) en Sybilla Dekker (VROM) treden af na de vernietigende kritiek over de Schipholbrand in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Ingewijden hebben dat donderdag bevestigd. [...]
De ministers Donner en Dekker zullen niet worden opgevolgd. Rita Verdonk neemt de taken van Donner over, Karla Peijs die van Dekker.

http://www.nrc.nl/anp/binnenland/article488697.ece
rapport
 

Berichtdoor socialistische partij » ma sep 25, 2006 5:05 am

Een krokodil wil een socialistische partij oprichten. Hij gaat naar de leeuw en vraagt of deze mee wil doen. 'Nee,' zegt de leeuw, 'ik ben de koning, mijn vrouw is de koningin en mijn kinderen komen straks op de troon. Ik heb echt geen behoefte aan een socialistische partij.' Dan gaat de krokodil naar de slak. Maar ook de slak wil niet: 'Ik heb een eigen huis, mijn vrouw heeft een eigen huis en mijn kinderen hebben een eigen huis. Ik sluit me echt niet aan bij een socialistische partij. Maar waarom wil JIJ eigenlijk een socialistische partij oprichten?' Krokodil: 'Ik heb een grote bek, mijn vrouw heeft een grote bek en mijn kinderen hebben een grote bek...'
socialistische partij
 

Berichtdoor Rood Potlood » di okt 31, 2006 7:39 pm

Nu ben ik weer goed..

Stemmachines in 35 gemeentes afgekeurd

DEN HAAG - De stemmachines in 35 gemeentes zijn afgekeurd omdat bij deze apparaten makkelijk is te achterhalen wat iemand heeft gestemd. Amsterdam moet weer met potlood gaan stemmen, andere gemeentes kunnen hier ook voor kiezen of andere stemmachines inschakelen. Dat heeft minister Atzo Nicolaï (Bestuurlijke Vernieuwing) maandag bekendgemaakt.
http://www.parool.nl/nieuws/2006/OKT/30/bin3.html
Rood Potlood
 

Berichtdoor schoonvader Nico » ma nov 20, 2006 3:57 pm

Wel opvallend veel CDA stemmers zeg. Ik weet dat ze net als de kaai in de kleur groen spelen maar ik geloof dat weinigen van ons er nog een Christelijke levensstijl op na houden. Ik hoop niet maar verwacht overigens wel dat CDA de grootste wordt, dus het wordt zaak om die partij naar een meer linkse koers te dwingen. De afgelopen jaren was er echt te veel VVD beleid. Stem dus links zou ik zeggen maar dat moet iedereen zelf weten natuurlijk.

Ga in ieder geval wel stemmen! Het liefst bij mij natuurlijk. Ik zit weer in de witte roos de hele dag op een knopje te drukken, dus kom even gezellig langs.
schoonvader Nico
 

Berichtdoor Patrick Koolwijk » ma nov 20, 2006 5:12 pm

Wat zegt een peiling? Ik vind dat het een trend aangeeft. Want opzichzelf spreken alle peilingen elkaar tegen. Bij de ene peiling is de VVD 23 zetels groot, de andere 21. EénNL heeft er bij Maurice de Hond 3, bij de PolitiekBarometer géén. Ik geloof geen van allen eigenlijk meer, het gaat mij meer om de trends. Daarin zie je dat SP glorieus wint, PvdA stevig verliest, CDA wint en VVD licht verliest. Geen leuke trend wat mij betreft, maar gewoon realiteit. En eerlijk gezegd denk ik dat de trend voor de VVD niet zal keren, hoewel ik het anders hoop, maar ik vind dat je ook realist moet zijn.

Ik heb besloten dat Rita Verdonk mijn stem gaat krijgen op 22 november, en niet Mark Rutte. Rutte is veel te omslachtig in zijn bewoordingen, Verdonk is zoals altijd recht door zee. En dat waardeer ik.
Patrick Koolwijk
 

Berichtdoor Rode Revolutie » di nov 21, 2006 2:05 am

Wat vinden jullie van Femke Halsema? Ik vind haar inhoudelijk erg sterk, en discussies zet ze altijd naar haar hand. Ze heb fantastische ideeen vind(t?) ik... Ondanks dat ik nog vrijgezel ben vind(t?) ik het ook een heerlijke vrouw om te zien... Ik vind Jan Marijnissen de beste politicus. Ik vind het geweldig. Ik heb ook allemaal posters van hem op mijn kamer. cool he. Vind dit echt een goede site. top hoor.
Wouter Bos moet sterk zijn en niet zeuren over politieke aanvallen. Terugslaan! Politiek is immers keuzes maken en die aan de man brengen. Het gaat beter met Wouter Bos. Ik zie het aan hem.

doegdoegxxx
Rode Revolutie
 

VorigeVolgende

Keer terug naar Maatschappelijk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron