Lennaert Nijgh Festival 26-27 januari 2013

Lennaert Nijgh Festival 26-27 januari 2013

Berichtdoor Daniel » za okt 27, 2012 6:31 am

Persbericht van september 2012, ontvangen op 26 oktober 2012:

PERSBERICHT september 2012

LENNAERT NIJGH FESTIVAL
26 EN 27 JANUARI 2013

Lennaert Nijgh was een groot tekstdichter, liedjesschrijver, poëet en stadschroniqueur. Nog steeds zijn zijn liedjes springlevend en is hij een inspiratiebron voor vele liedjesschrijvers, songwriters, troubadours en tekstdichters. In november 2012 is het 10 jaar geleden dat hij overleed. In januari 2013 zou Lennaert 68 jaar geworden zijn.
In samenwerking met vele muzikanten en anderen die hem dankbaar zijn voor wat hij heeft nagelaten, zet Stichting de Brugmakers een uitgebreid en gevarieerd programma neer voor jong en oud.

HAARLEM EERT LENNAERT

Het festival wordt met veel enthousiasme ondersteund door Boudewijn de Groot.
Verder dragen vele bekende muzikanten hun steentje bij. Zoals bijvoorbeeld:
Astrid Nijgh, Josee Koning, Jim de Groot, Marcel de Groot, Ellen ten Damme, Frederique Spigt, Spinvis, Niels Geusebroek, Elly en Rikkert, Armand, Peter Koelewijn, Jan-Paul van Spaendonck, Jaap Stork en vele Haarlemse en regionale troubadours.

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit: Henny Vrienten, Jacques Klöters, Liesbeth List, Jaap Pop, Jeroen Krabbé, Frits Spits, Vic van de Reijt, Kick van der Veer en Peter Koelewijn.


Tijdens het festival bruist het in Haarlem van de activiteiten. Een greep:

1 De stadsbeiaardier zal al vanuit het carillon van de Grote- of St. Bavokerk vanaf november bekende Nijgh/de Groot-composities over de stad uitstrooien.
2 De Jonge Jacob, Lennaerts ‘goede schip’ waarop hij graag verbleef en werkte, zal vanuit Urk naar Haarlem worden gevaren om aan te meren aan het Spaarne, waar het kan worden bezichtigd.
3 In het Noord-Hollands Archief aan de Jansstraat zal van 11januari tot 16 februari 2013 een expositie zijn van letterkundig werk van Lennaert (met dank aan het Letterkundig Museum te Den Haag) en van foto’s, geluid en beeld die betrekking hebben op zijn leven en werk.
4 Een tiental kunstenaars is gevraagd zich te laten inspireren door een tekstregel van Lennaert. Het resultaat daarvan zal worden geëxposeerd in het café van het Noord-Hollands Archief.
5 In de Philharmonie is op zaterdag 26 januari een middag- en avondprogramma met medewerking van reeds genoemde artiesten (zie hierboven).
6 In , aan en rondom de oevers van het Spaarne kunnen luisteraars op zondagmiddag 27 januari in informele sfeer genieten de Tour des troubadours: miniconcerten op schepen en in huiskamers.
7 De Filmschuur vertoont een selectie filmwerk van de hand van Nijgh maar ook films die over hem gemaakt zijn.
8 Er zal een speciaal voor de gelegenheid samengesteld magazine worden verspreid, met daarin programma-informatie, achtergrondverhalen, columns en diverse extra’s.

Kaartverkoop
De kaartverkoop verloopt via de Philharmonie.
Voor het zaterdagmiddagprogramma is de verkoop al gestart.
Voor het zaterdagavondprogramma en de zondagse Tour de Troubadours kunnen vanaf november kaarten worden gekocht.

Nieuwsbrief & website
Wie op de hoogte wil worden gehouden van nieuws rondom het festival kan zich via de website opgeven voor de nieuwsbrief: http://www.lennaertnijghfestival.nl

Zonder VRIENDEN kunnen we niet
Zoals Lennaert al schreef en Boudewijn zong, kunnen ook wij het niet zonder vrienden. Op de website is te lezen hoe men VRIEND VAN HET FESTIVAL wordt en wat de voordelen daarvan zijn.

Sponsoren gezocht!
De stichting is nog naarstig op zoek naar sponsoren om de financiën rond te krijgen.
Voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met Stichting De Brugmakers, Hagestraat 10, 2011 CV Haarlem.

E info@lennaertnijghfestival.nl / info@debrugmakers.nl
W http://www.lennaertnijghfestival.nl
T 06-36148011 (Karin Snoep)
T 06-26883080 (Willemien Spook)

Bestanden:
http://www.lennaertnijgh.nl/archief/2012%20LNF%20PERSBERICHT%20september.doc (persbericht september 2012)
http://www.lennaertnijgh.nl/archief/2012%20LNF%20LN%20Poster%20HRES.pdf (poster)
Daniel
Member
 
Berichten: 50
Geregistreerd: za jul 01, 2006 3:17 pm

Re: Lennaert Nijgh Festival 26-27 januari 2013

Berichtdoor Daniel » ma maart 11, 2013 6:09 pm

Uit 'Lennaert Nijgh Festival Nieuwsbrief' nr 4, ontvangen op 21 februari 2013:

Allemaal bedankt!
Het festival is grotendeels voorbij en wij blikken terug op een succesvol verlopen evenement. Uit de vele positieve reacties die wij ontvangen, blijkt hoeveel Lennaert nog steeds betekent. Het was een eer voor ons om dit festival te organiseren, maar zonder hulp van zo velen hadden wij dit nooit gered.
Artiesten, musici, medewerkers van de Philharmonie, vrijwilligers, locatiehouders, Vrienden, sponsoren, subsidiegevers, medewerkers aan het magazine, kortom iedereen die op welke wijze dan ook een steentje heeft bijgedragen, nogmaals heel hartelijk bedankt! Zonder jullie zou het niet gelukt zijn. We hopen dat jullie met een goed gevoel terugdenken aan het festival.

De Jonge Jacob
De Jonge Jacob is weer naar Urk vertrokken, velen hebben prachtige herinneringen opgehaald op het schip. De mensen van de Stichting Urker Botter hebben intens beleefd dat de Jonge Jacob nog altijd een beetje van Lennaert en van Haarlem is. Ze hopen dan ook regelmatig terug te kunnen keren naar onze Spaarnestad. Wij zullen zeker contact met hen onderhouden en wie weet wat de toekomst brengt!

Foto's en filmpjes en verslagen in de pers
Wil je nog even nagenieten, of heb je bepaalde onderdelen van het festival gemist, dan kun je op de site genoeg beeldmateriaal vinden.

In grote dank gegroet!
Fredie Kuiper, Karin Snoep, Willemien Spook en Henk de Beer

Over de verlenging van de expositie in het Noord-Hollands Archief, zie topic:
Expositie 'Voor de overlevenden' verlengd
http://bb.mcdrake.nl/tobia/viewtopic.php?t=214
Daniel
Member
 
Berichten: 50
Geregistreerd: za jul 01, 2006 3:17 pm


Keer terug naar Nieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron